
Opskrift på krydderkage
Dejlig opskrift på en krydderkage med rosiner i whiskey, saltet havrecrumble og creme fraiche med farin.
Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad”, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:
“Krydderkage dufter skønt, det er en meget hyggelig kage.
Krydderierne fylder huset, og alle ved, at der er kage til dessert i dag, og det giver en god og lun stemning i huset.”

Krydderkage
Ingredienser
Rosiner i whisky
- 1 deciliter Whiskey
- 200 gram Rosiner
Krydderkage
- 160 gram Farin
- 3 spsk. Honning
- 1 deciliter Olie
- 2 stk. Æg
- 1 deciliter Kærnemælk
- 350 gram Hvedemel
- 1 tsk. Natron
- 2 tsk. Kanel
- 1 tsk. Kardemomme
- 0.5 tsk. Nelliker
- 0.5 tsk. Ingefær
- 0.5 tsk. Salt
- Appelsinskal Fra én hel appelsin
Havregrynscrumble
- 1 deciliter Havregryn
- 1 deciliter Hvedemel
- 0.5 deciliter Sukker
- 75 gram Smør
- 1 tsk. Havsalt
Creme fraiche med farin
- 250 gram Creme Fraiche
- 3 spsk. Farin
- Citronsaft Fra 1/2 citron
- 1 knivspids Salt
- Vaniljesukker Lidt
Sådan gør du
- Bring whisky i kog, hæld den over rosinerne. Lad det stå i minimum en 1⁄2 time, gerne natten over. Rør farin, honning, olie, æg og kærnemælk sammen. Rør resten af ingredienserne til kagen sammen i en skål for sig, vend det hele sammen til en ensartet dej. Vend rosinerne ind i dejen, hæld dejen i et smurt ildfast fad. Rør alle ingredienser til havregrynscrumble sammen, fordel stykker på kagedejen. Bag kagen i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter. Rør alle ingredienser til cremen sammen. Server kagen lun med den gode creme til.