Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Krustader med oksetartar

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

29. december 2024
Lækre hapsere med trøffelmayonnaise og tatar i sprøde krustader. Perfekte som forret eller snack til festlige lejligheder – nemme at lave og fulde af smag!
Krustader med oksetatar

Opskrift på krustader med oksetartar

En dejlig hapser, der kan laves i god tid. Vi er fortalere for, at man laver alt selv, men her skal du ikke selv gå i gang med at lave krustaderne. Du kan let købe billige og velsmagende udgaver, og så slipper du for at skulle i gang med et meget stort stykke arbejde. Vi anbefaler til gengæld, at du selv laver trøffelmayonnaisen – den smager fantastisk i samspil med tataren.

Opskriften stammer fra min ven Morten Bournonville og er justeret i sammenhæng med Thomas i forbindelse med vores kogebog: Gæstemad.


Krustader med oksetatar
Antal: 4 personer

Krustader med oksetartar

Lækre hapsere med trøffelmayonnaise og tatar i sprøde krustader. Perfekte som forret eller snack til festlige lejligheder – nemme at lave og fulde af smag!
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Forret, Snack
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

Tatar

  • 150 gram Oksemørbrad kan erstattes af teres major
  • 15 gram Cornichoner
  • 10 gram Kapers
  • ½ spsk. Rødløg hakket, kan erstattes af forårsløg
  • 10 gram Mandelolie kan erstattes af en god olivenolie
  • 15 gram Cognac kan erstattes af whiskey

Trøffelmayonnaise

  • 1 stk. Æg
  • 3 spsk. Olie
  • 1 tsk. Dijonsennep gerne dijon
  • 6 dråber Olie trøffelolie (kan udelades)
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Salt og peber

Til servering

  • 20 stk. Krustader små – kan købes i supermarkeder
  • 1 bakke Rødbedespirer

Sådan gør du

Tatar

  • Skær oksemørbraden i tern, og hak kødet fint – til den ønskede tekstur (husk at bevare kødets fine struktur). Kom det hakkede kød i en skål.
  • Hak cornichoner, kapers og rødløg fint, og bland det sammen med kødet.
  • Tilsæt mandelolie og cognac. Smag blandingen til og juster efter behov.
  • Lad tataren hvile på køl.

Trøffelmayonnaise

  • Kom æg, olie, sennep og citronsaft i et glas.
  • Brug en stavblender til at blende blandingen, mens den trækkes langsomt opad.
  • Tilsæt trøffelolie, og smag mayonnaisen til med salt og peber.

Servering

  • Fyld de små krustader med tatar.
  • Top hver krustade med en lille klat trøffelmayonnaise og pynt med rødbedespirer.

Noter

Tips:
Hvis du har trøffelmayonnaise i overskud, kan det bruges som dip til chips.
Oksesmørbraden kan erstattes af okseinderlår eller anden mørt kød.