
Opskrift på krustader med oksetartar
En dejlig hapser, der kan laves i god tid. Vi er fortalere for, at man laver alt selv, men her skal du ikke selv gå i gang med at lave krustaderne. Du kan let købe billige og velsmagende udgaver, og så slipper du for at skulle i gang med et meget stort stykke arbejde. Vi anbefaler til gengæld, at du selv laver trøffelmayonnaisen – den smager fantastisk i samspil med tataren.
Opskriften stammer fra min ven Morten Bournonville og er justeret i sammenhæng med Thomas i forbindelse med vores kogebog: Gæstemad.

Krustader med oksetartar
Ingredienser
Tatar
- 150 gram Oksemørbrad kan erstattes af teres major
- 15 gram Cornichoner
- 10 gram Kapers
- ½ spsk. Rødløg hakket, kan erstattes af forårsløg
- 10 gram Mandelolie kan erstattes af en god olivenolie
- 15 gram Cognac kan erstattes af whiskey
Trøffelmayonnaise
- 1 stk. Æg
- 3 spsk. Olie
- 1 tsk. Dijonsennep gerne dijon
- 6 dråber Olie trøffelolie (kan udelades)
- 1 spsk. Citronsaft
- Salt og peber
Til servering
- 20 stk. Krustader små – kan købes i supermarkeder
- 1 bakke Rødbedespirer
Sådan gør du
Tatar
- Skær oksemørbraden i tern, og hak kødet fint – til den ønskede tekstur (husk at bevare kødets fine struktur). Kom det hakkede kød i en skål.
- Hak cornichoner, kapers og rødløg fint, og bland det sammen med kødet.
- Tilsæt mandelolie og cognac. Smag blandingen til og juster efter behov.
- Lad tataren hvile på køl.
Trøffelmayonnaise
- Kom æg, olie, sennep og citronsaft i et glas.
- Brug en stavblender til at blende blandingen, mens den trækkes langsomt opad.
- Tilsæt trøffelolie, og smag mayonnaisen til med salt og peber.
Servering
- Fyld de små krustader med tatar.
- Top hver krustade med en lille klat trøffelmayonnaise og pynt med rødbedespirer.
Noter
Hvis du har trøffelmayonnaise i overskud, kan det bruges som dip til chips.
Oksesmørbraden kan erstattes af okseinderlår eller anden mørt kød.