Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Krebinetter med persillesovs

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

28. maj 2018
Serveret med kartofler og syltede rødbeder

Opskrift på krebinetter med persillesovs

Der findes et hav af varianter på krebinetter. Vores version er lavet på en hakket svinekødsfars (a’ la’ frikadelle) og dobbelpaneret i raps.

De serveres med kogte kartofler, persillesovs og syltede rødbeder.


Servings: 3 Portioner

Krebinetter med persillesovs

Serveret med kartofler og syltede rødbeder
Author: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredients

Krebinetter

  • 450 gram Hakket svinekød
  • 1 tsk. Salt
  • 1 stk. Løg
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 0.5 tsk. Peber

Panering

  • 2 deciliter Rasp
  • 2 deciliter Hvedemel
  • 2 stk. Æg
  • 20 gram Smør

Kartofler

  • 900 gram Kartoffel
  • Salt

Persillesauce

  • 20 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 3 deciliter Mælk
  • 2 deciliter Vand Fra kartoflerne
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Krydderier Salt og peber
  • 1 bundt Persille

Instructions

Krebinetter

  • Start med at røre saltet ind i kødet i en stor skål.
  • Riv løget fint på et rivejern og føj det til kødet sammen med hvedemel og salt.
  • Rør det godt sammen og lad farsen trække i køleskabet i minimum 15 minutter, dog gerne længere tid.
  • Sørg for at farsen har stuetemperatur de skal steges. Det gør at de bliver stegt frem for kogt.
  • Krebinetterne skal veje 90 gram hver og oval formes. Smelt smørret ved middelhøj varme i en stor pande og lad det bruse op inden krebinetterne kommer på panden.
  • Samtidig skal de dobbelpaneres: vend dem i mel, piskede æg og derefter rasp og gentag processen en gang til.
  • Steg dem i cirka 6 minutter på hver side og de er nu klar til servering.
  • Brug evt. stegefedtet til at hælde oven på dine krebinetter eller til sovsen.

Hvide kartofler

  • Skræl kartoflerne (eller skrub/vask dem hvis de er friske/nye) og kog dem i vand med salt i cirka 20 minutter.
  • Hvis du stikker i kartoflerne med en skarp kniv, så skal de falde af når du løfter kniven. Hvis de ikke gør det, så kog dem et par minutter mere og prøv igen.

Persillesovs

  • Skyl persillen grundigt og finhak den.
  • Lav først en opbagt sovs. Dvs. smelt 20 gram smør ved mellemhøj varme og kom de 2 skefulde mel deri. Pisk hurtigt og tilsæt lidt af mælken ad gangen. Når der ikke er mere mælk, tilsæt vandet fra kartoflerne - igen under kraftig omrøring.
  • Hæld den hakkede persille i sovsen og smag til med salt og peber. Hvis der stadig mangler smag, kan du tilføje fedtstoffet fra karbonaderne, lidt bouillon eller æbleeddike.
  • Hvis du ikke er fedtforskrækket, kan du med fordel erstatte lidt af mælken med fløde.

Servering

  • Server din krebinet med kartofler, persillesovs, syltede rødbeder og pynt evt. med persille.

Notes

Brug f.eks. hjemmelavet rasp.
Se f.eks. en opskrift på syltede rødbeder her.