
Opskrift på krebinetter med persillesovs
Der findes et hav af varianter på krebinetter. Vores version er lavet på en hakket svinekødsfars (a’ la’ frikadelle) og dobbelpaneret i raps.
De serveres med kogte kartofler, persillesovs og syltede rødbeder.

Krebinetter med persillesovs
Ingredienser
- 450 gram Hakket svinekød
- 1 stk. Løg
- 1 spsk. Hvedemel
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Peber
- 2 deciliter Rasp
- 2 deciliter Hvedemel
- 2 stk. Æg
- 20 gram Smør
- 900 gram Kartoffel
- Salt
- 20 gram Smør
- 2 spsk. Hvedemel
- 3 deciliter Mælk
- 2 deciliter Vand Fra kartoflerne
- 1 spsk. Citronsaft
- Krydderier Salt og peber
- 1 bundt Persille
Sådan gør du
Farsen/Krebinetter
- Start med at røre saltet ind i kødet i en stor skål.
- Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med kødet.
- Rør det godt sammen og lad farsen trække i køleskabet i minimum 15 minutter, dog gerne længere tid.
- Sørg for at farsen har stuetemperatur de skal steges. Det gør at de bliver stegt frem for kogt.
- Krebinetterne skal veje 90 gram hver og oval formes. Samtidig skal de dobbelpaneres: Dvs. vend dem i melet, de piskede æg og derefter raspen og gentag processen en gang til. Smelt smørret ved middelhøj varme i en stor pande og lad det bruse op inden krebinetterne kommer på panden.
- Steg dem i cirka 6 minutter på hver side og de er nu klar til servering.
- Brug evt. stegefedtet til at hælde oven på dine krebinetter eller til sovsen.
Hvide kartofler
- Skræl kartoflerne (eller skrub/vask dem hvis de er friske/nye) og kog dem i vand med salt i cirka 20 minutter.
- Hvis du stikker i kartoflerne med en skarp kniv, så skal de falde af når du løfter kniven. Hvis de ikke gør det, så kog dem et par minutter mere og prøv igen.
Persillesovs
- Skyl persillen grundigt og finhak den.
- Lav først en opbagt sovs. Dvs. smelt 20 gram smør ved mellemhøj varme og kom de 2 skefulde mel deri. Pisk hurtigt og tilsæt lidt af mælken ad gangen. Når der ikke er mere mælk, tilsæt vandet fra kartoflerne - igen under kraftig omrøring.
- Hæld den hakkede persille i sovsen og smag til med salt og peber. Hvis der stadig mangler smag, kan du tilføje fedtstoffet fra karbonaderne, lidt bouillon eller æbleeddike.
- Hvis du ikke er fedtforskrækket, kan du med fordel erstatte lidt af mælken med fløde.
Servering
- Server din krebinet med kartofler, persillesovs, syltede rødbeder og pynt evt. med persille.