Opskrift på koldhævede håndværker rundstykker
Koldhævede håndværkere.
Hvem skal du bage morgenbrød til i morgen tidlig?
Mangler du også lidt lækkert at stå op til i morgen eller i hverdagen?
Fortvivl ej:
Her får du altså sprøde håndværkere som er lette og luftige og smager vildt godt med smør og ost, eller er du til Nutella?
De er virkelig nemme at lave:
Bland din dej ?? På køl med den ??Bag dem næste morgen.
Og du tænker nu…. Må jeg få opskriften?
Koldhævede håndværker rundstykker
Ingredienser
Koldhævede håndværkere
- 15 gram Gær
- 4 deciliter Danskvand koldt vand kan sagtens bruges
- 530 gram Hvedemel Gerne Tipo 00
- 6 gram Salt
- Birkes blå, til toppen
- Olie til din skål eller beholder med låg
Sådan gør du
- Kom vand, gær og salt i en skål og opløs gæret heri.
Rør melet i lidt ad gangen.
Hvis du bruger maskine, så bliver du ved til dejen slipper kanterne på skålen. Hvis du bruger håndkraft, bruger du en god grydeske og rører til. Bliv ved med at røre og ælte til dejen samler sig og slipper kanterne. Kom olie i en skål eller en beholder og kom din dej ned i. Det gør dejen nemmere at arbejde med, dagen efter. Hvis du bruger en skål, kommer du vita wrap rundt om, så den bliver tæt. Beholder kommer du låg på. Kom dejen i køleskabet til næste dag. Sørg for at du tager din dej ud 1 times tid før du går i gang. Det er vigtig din dej ikke er kold. Beklæd en bageplade med bagepapir og tænd din ovn på 225 grader varmluft. Gerne varmluft og dampprogram hvis din ovn har det (230 grader på dampprogram). Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud på dit bord. Uden at ælte din dej, laver du en bred “pølse” og laver 10 lige store stykker (HUSK at bruge en kniv eller dejspartel til at dele dejen med). Form dem med din dejspartel eller forsigtigt med hænderne og kom dem på bageplade og drys med blå birkes. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter den noget over sig. Bag dem ved 225 grader i ca. 17-20 minutter til de er gyldne i farven. Så er du altså klar til servering. De kan sagtens fryses. Når du skal bruge dem lader du dem tø op. Giver dem lidt vand på toppen og varmer dem i 5-6 minutter ved 180 grader. Velbekomme.
Noter
- Brug gerne røremaskine! Ellers ælt din dej rigtig godt med håndkraft (en grydeske - dejen er meget “klisteret”) inden du kommer den i skål eller beholder med låg. Det er vigtigt at dejen slipper kanterne i skålen. ( kør dejen i ca. 10 min)
- Når du tager dejen ud på bordet, skal du sørger for ikke at “ælte” den igennem.
- Brug gerne en kniv eller dejskraber til at dele dejen med, når du skal lave bollerne
- Da dejen har ligget i olie og dejen er fugtig i sig selv, skal de ikke pensles inden du drysser den med birkes