
Opskrift på kofta b’siniya
Siniya er en type palæstinensisk-arabisk hyrde-tærte med lag af krydret oksekød, aubergine, tomater og en sprød skorpe af tahina. Den er ret tung, men meget lækker. Søsterversionen til siniya er noget, der kaldes kofta b’siniyah; en kofta-stil kebab, serveret med tahina-sauce. Lammekødet til kofta må gerne være lammebov, mens oksekødet skal være af en kvalitet, der egner sig til stegning – ikke braisering, fx flank steak. Brug smør til at runde retten af, hvis den skal spises med det samme, ellers brug olivenolie, da smør stivner ved afkøling.

Kofta b’siniya
Ingredienser
- 150 gram Tahin lys tahina
- 50 milliliter Citronsaft
- 125 milliliter Vand
- 1 fed Hvidløg knust
- 30 milliliter Rapsolie
- 30 gram Usaltet smør kan erstattes af olivenolie eller ghee
- Sød paprika til drys
- Salt
Kofta
- 400 gram Hakket Lam bov
- 400 gram Hakket oksekød af flank steak el. lign.
- 150 gram Løg finhakket
- 2 fed Hvidløg knust
- 50 gram Pinjekerner ristet og grofthakket; + hele kerner til pynt
- 30 gram Bredbladet persille
- 1 stk. Chili rød, kerner fjernet og finthakket
- 8 gram Kanel stødt
- 8 gram Allehånde stødt
- 4 gram Muskatnød revet
- 8 gram Salt
- 8 gram Peber
Sådan gør du
- Kom ingredienserne til koftaen i en skål og bland farsen i med fingrene.
- Form aflange boller som en amerikansk fodbold (60 g, 8 cm); pres farsen godt sammen, så den ikke går i stykker under stegningen; stil dem koldt til de skal steges – holder i døgn.
- Forvarm ovnen til 220°C.
- Rør tahina, citronsaft, vand, hvidløg og salt sammen i en skål; tilsæt vand til en konsistens lidt tyndere end akaciehonning – justér med vand.
- Brun koftaerne jævnt i rapsolie i hold, så panden holdes varm; ≈ 6 min. pr. hold til de er rosastegte; læg dem på en bradepande.
- Hæld tahina-saucen ud på bradepanden uden at dække koftaerne helt og stil bradepanden i ovnen i 1-2 minutter for at varme saucen op.
- Brun smørret ved jævn varme, så det ikke brænder på.
- Servér koftaerne med lidt persille, hele, ristede pinjekerner og et drys paprika.
- Servér balilah som tilbehør med en salat af tomat, agurk og feta til retten.
Noter




