Opskrift på klatkagevafler med mango-myntesalsa
Klatkager af overskynde risengrød er altid et sikkert hit. I den her lækre opskrift bages klatkagerne i et vaffeljern og serveres med en mango-myntesalsa.
Opskriften kræver et belgisk vaffeljern.
Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: “Vidunderlige vafler” og hun siger følgende om opskriften:
“Det er jo nærmest en del af juledageritualerne, at den overskydende risalamande skal ende ud i klatkager. Jeg kender endda folk, som laver en ekstra stor portion af juledesserten – blot så der er nok til klatkager også. Men kan de vafles? Naturligvis! Balancér den søde vaffel med en mango-myntesalsa og evt. lidt hakket mørk chokolade. Et frisk indslag oven på den tunge julemad.”

Klatkagevafler med mango-myntesalsa
Ingredienser
Klatkagevafler
- 2 stk. Æg
- 2 deciliter Risengrød Kold
- 1 deciliter Hvedemel
- 1 tsk. Vaniljesukker Eller vanilje
- 1 tsk. Bagepulver
- Salt Afhængig af hvor salt grøden er i forvejen
Mango-myntesalsa
- 0.5 pakke Mango Optøet mango fra frost eller 1 frisk mango
- 1 deciliter Mynte
- 1 tsk. vanilje Eller lakrids
- Mørk chokolade 30-35 gram. Hakket
Sådan gør du
- 1. Adskil æggeblommer fra hvider, og pisk blommerne sammen med risengrød, mel, vanilje, bagepulver og salt. 2. Pisk æggehviderne luftige i en anden skål, og bland det sammen med resten. Lad dejen stå 5-10 minutter. 3. Kom smør eller kokosolie på vaffeljernet, og put ca. 1 dl dej på pla¬den. Dejen behøver ikke at nå helt ud til kanten. Bag i 4-5 minutter, alt efter hvor sprød du ønsker din klatkagevaffel. 4. Blend mango, mynte og vanilje i en minihakker eller blender. Hvis det er frisk mango, kan du også hakke den i stedet for at blende og herefter blande med mynteblade og vanilje. 5. Hæld mango-myntesalsaen over vaflerne, og drys med hakket chokolade.