ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Klatkagevafler med mango-myntesalsa

FADLSFORLAG | 20. marts 2019

Klatkager af overskynde risengrød er altid et sikkert hit. I den her lækre opskrift bages klatkagerne i et vaffeljern og serveres med en mango-myntesalsa.

Opskriften kræver et belgisk vaffeljern.

Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: “Vidunderlige vafler” og hun siger følgende om opskriften:

“Det er jo nærmest en del af juledageritualerne, at den overskydende risalamande skal ende ud i klatkager. Jeg kender endda folk, som laver en ekstra stor portion af juledesserten – blot så der er nok til klatkager også. Men kan de vafles? Naturligvis! Balancér den søde vaffel med en mango-myntesalsa og evt. lidt hakket mørk chokolade. Et frisk indslag oven på den tunge julemad.” 


Antal: 6 stk.

Klatkagevafler med mango-myntesalsa

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Klatkagevafler

  • 2 stk. Æg
  • 2 deciliter Risengrød Kold
  • 1 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Vaniljesukker Eller vanilje
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Salt Afhængig af hvor salt grøden er i forvejen

Mango-myntesalsa

  • 0.5 package Mango Optøet mango fra frost eller 1 frisk mango
  • 1 deciliter Mynte
  • 1 tsk. vanilje Eller lakrids
  • Mørk chokolade 30-35 gram. Hakket

Sådan gør du

  • 1. Adskil æggeblommer fra hvider, og pisk blommerne sammen med risengrød, mel, vanilje, bagepulver og salt.
    2. Pisk æggehviderne luftige i en anden skål, og bland det sammen med resten. Lad dejen stå 5-10 minutter.
    3. Kom smør eller kokosolie på vaffeljernet, og put ca. 1 dl dej på pla¬den. Dejen behøver ikke at nå helt ud til kanten. Bag i 4-5 minutter, alt efter hvor sprød du ønsker din klatkagevaffel.
    4. Blend mango, mynte og vanilje i en minihakker eller blender. Hvis det er frisk mango, kan du også hakke den i stedet for at blende og herefter blande med mynteblade og vanilje. 
    5. Hæld mango-myntesalsaen over vaflerne, og drys med hakket chokolade.
     

Noter

Tip: Hvis du vil lave mango-myntesalsa til andre retter, kan det anbefales at gøre i sensommeren, hvor der er mangosæson i eksempelvis Spanien.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Vidunderlige Vafler"