Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Klatkager

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

28. april 2018
Det her er den bedste måde at bruge dine rester fra risengrøden på. Lidt æg, vaniljesukker og mel giver dig en lækkert dessertpandekage der minder om amerikanske pandekager.

Opskrift på klatkager

Det her er den bedste måde at bruge dine rester fra risengrøden på.

Lidt æg, vaniljesukker og mel giver dig en lækkert dessertpandekage der minder om amerikanske pandekager.


Antal: 4 Portioner

Klatkager

Det her er den bedste måde at bruge dine rester fra risengrøden på. Lidt æg, vaniljesukker og mel giver dig en lækkert dessertpandekage der minder om amerikanske pandekager.
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 4 minutter

Ingredienser

  • 400 gram Risengrød Færdigtilberedt (rester)
  • 2 stk. Æg
  • 10 gram Vaniljesukker
  • 30 gram Hvedemel
  • Smør Til stegningen

Sådan gør du

  • Start med at sætte en pande på komfuret og tænd på middel varme.
    Kom grøden, æggene, hvedemelet og vaniljesukkeret i en skål og rør det godt sammen.
    Varm smørret op på panden og lad det bruse lidt op før du kommer dejen på i små klatter.
    Lad det stege ved middel varme et par minutter på hver side – indtil de er gyldne.
    Klatkager
    Fortsæt processen med en ny klat smør inden du kommer de næste “klatter” på panden igen.
    Server med syltetøj (efter smag) eller flormelis.
    Klatkager