Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Klassiske Pandekager…. Sådan gør du

AndersC14. maj 2018

Opskrift på klassiske pandekager…. sådan gør du

Pandekage er en flad kage eller brød, der tilberedes på en pande og hovedsageligt består af mel, mælk og æg. I Danmark forbindes ordet pandekager med dem, som spises til dessert med is, sirup, syltetøj, sukker eller andet sødt.


Antal: 2 Portioner

Klassiske Pandekager.... Sådan gør du

Forfatter: AndersC
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 2 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 pinch Salt
  • 3 deciliter Mælk
  • 1 stk. Æg
  • Smør Til stegningen

Sådan gør du

  • Bland først alle de tørre ingredienser i en skål og rør dem godt sammen. Vi bruger en røremaskine til det.
    Hæld herefter mælken i løbende, stadig under omrøring. Det hjælper til at begrænse mængden af klumper i dejen.
    Når al mælken er rørt ud i dejen tilsættes ægget under omrøring.
    Varm i mellemtiden en pande op så den er godt varm inden du går i gang med at stege dine pandekager. Det er hemmeligheden der gør at den første pandekage ikke bliver træls. Put lidt smør på panden og øs cirka 1 dl dej på panden og steg det. Når den begynder at boble/få lufthuller skal den vendes.
    Når den tages af panden lægges der er en ny lille klat smør på panden og igen 1 dl dej. Fortsæt indtil der ikke er mere dej tilbage og server med syltetøj.
    Se mere i videoen her: