
Opskrift på kikærtegryde med kokosmælk
Vegetarisk gryderet med kikærter, linser og kokosmælk.
Børnevenlig udgave af en kikærtegryde, der leder tankerne henimod det indiske køkken.
Nu har jeg to små unger hjemme hos mig, så jeg begrænser hvor stærk vores mad er. Brug 1 rød chili hvis du ønsker retten stærkere, den sagtens trække det. Den skal blot hakkes i starten og svitses af sammen med løgene.
Du vil med fordel kunne servere naanbrød eller fladbrød til retten.

Kikærtegryde med kokosmælk
Ingredienser
Ris
- 2.5 deciliter Ris jeg brugte basmati
- 5 deciliter Vand
- 1 knivspids Salt
Kikærtegryde
- 10 gram Smør
- 1 spsk. Olie smagsneutral
- 2 stk. Løg 1 hvis det er stort
- 4 clove Hvidløg
- 2 tsk. Spidskommen
- 1 spsk. Karry
- 1 tsk. Paprika
- 0.5 tsk. Cayennepeber
- 0.5 tsk. Kardemomme
- 0.5 tsk. Koriander
- 0.5 stk. Kanelstang
- 1 tsk. Tomatpure
- 1 stk. Rød peberfrugt
- 2 stk. Bagekartoffel
- 1 can Hakket Tomater jeg brugte dog passata
- 1 can Kikærter udblødte
- 1 can Kokosmælk
- 120 gram Linser røde
- Salt og Peber
- Citronsaft
- Eddike
- Krydderurter Frisk koriander eller bredbladet persille - kan udelades
Sådan gør du
Ris
- Kom ris, vand og salt i en gryde. Bring gryden i kog og skru lidt ned. Tilbered dem i 12 minutter. Sluk for blusset og læg et viskestykke over risene og låget på. Lad dem stå og hvile i 12 minutter. Risene er nu klar.
Kikærtegryde
- Hak løg og hvidløg fint. Smelt smør og olie ved middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur). Når smørret bruser kommes karry, tomatpure, spidskommen, løg og hvidløg på panden. Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker a' cirka 1,5 x 2 cm. Skær peberfrugten i mindre stykker. Tag kikærterne ud af dåsen og hæld dem igennem et dørslag. Skyl dem kort under en kold vandhane. Tilsæt kartoflerne, peberfrugten, kikærter og resten af krydderierne. Lad det stege i et par minutter. Tilsæt hakket tomater, kokosmælk og linser. Skru ned og lad dem simre i 20-25 minutter, så linserne er møre. Smag retten til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt eddike. Hvis du har friske krydderurter, så hak dem groft og kom ovenpå gryderetten ved servering. Velbekomme.