Opskrift på kebbeh
Mit bud på en lækker hjemmelavet kebbeh/kubbeh.
Retten er en mellemøstlig delikatesse med en friteret “dej” bestående af bulgur og kød og fyld med masser af varme krydderier.
Kebbeh
Ingredienser
"Dejen"
- 600 gram Kalvelårtunge hvis ikke det haves, kan lammekød med meget lav fedtprocent bruges
- 400 gram Bulgur brun og fin
- Salt
- 7 krydderier
Fyld
- 600 gram Oksekød
- 4 stk. Løg hakkede
- Krydderier Kebbeh krydderi, De 7 krydderier, Sumak & Himalaya salt
Sådan gør du
- Sæt bulguren i blød, imens du laver fyldet. Steg oksekødet på panden, og tilføj krydderier samt løg og steg sammen. Mht. krydderi bruger jeg ofte øjemål, da jeg oplever det er meget forskelligt hvor krydret man ønsker den. Jeg personligt tilføjer altid mere sumak, da jeg synes det smager rigtig godt til. Derefter drænes vandet fra bulguren, og den “ tørre “ bulgur blandes grundigt med med lårtungen, til det bliver en lidt most masse. Derefter skal dine Kebbeh formes. Jeg tager en lille håndfuld af dejen, og gør derefter mine fingre våde i vand. Begynd at mas et hul i dejen med tommelfingeren, indtil du har formen på din kibbeh, med hul inden i og åben i toppen. Derefter fyldes den med kødblandingen, og lukkes til. Jeg trykker altid til i enderne, så er de er mere spidse. Derefter steges de i olien i et par minutter, og så er de færdige. Jeg elsker Kebbeh med sumak, så jeg plejer at drysse lidt henover inden de skal spises. Velbekommen ?♥️