x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kartoffelkroketter

Anette Søstrøm Asmussen | 13. januar 2020

Hjemme hos os elsker vi at lave store portioner ad gangen. Dobbeltportioner tager nemlig ikke tilsvarende længere tid at lave.

Kartoffelkroketter

Samtidig er vi virkelig ikke glade for madspild, så hos os er der intet, der får lov at ryge i skraldespanden.

Kartoffelkroketter

Hvis du har kogt lige rigeligt med kartofler eller har en stor portion kartoffelmos tilovers fra aftensmaden, så skal du prøve at lave kartoffelkroketter. Kartoffelkroketter er et virkelig dejligt alternativ til kartoflerne, hvis du savner lidt nyt tilbehør på middagsbordet.

Kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter

 

Kartoffelkroketter opskrift

Kartoffelkroketter

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Gæstemad, Kartofler, Stop Madspild, Tilbehør
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartoffel
  • 3 spsk. Smør
  • 2 Æg
  • Salt
  • Hvid peber
  • Muskatnød
  • Hvedemel
  • 1 æggehvider
  • Rasp jeg brugte pankorasp

Sådan gør du

    1. Start med at skrælle kartoflerne.
    2. Kog dem til de er møre. Der skal ikke salt i kogevandet.
    3. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem.
    4. Tilføj smør og æg og rør det hele sammen.
    5. Smag kartoffelmosen til med salt, hvid peber og friskrevet muskatnød.
    6. Drys rasp i et fad og kom mosen over i fadet.
    7. Sæt fadet i fryseren i et par timer eller sæt det i køleskabet. Det kan sagtens stå i fryseren til dagen efter.
    8. Vend den afkølede mos ud på et skærebræt og skær mosen i stave.
    9. Vend dem i mel efterfulgt af letpisket æggehvide.
    10. Rul så stavene i rasp. Herefter gav jeg dem lige 1 time mere i fryseren for at sikre, at de var godt faste.
    11. Steg kroketterne i frituregryden ved 170 grader. Husk kun at komme 3 - 4 kroketter i gryden ad gangen, da oliens temperatur falder drastisk, når de meget kolde kroketter kommer i.
    12. Tag kroketterne op, når de er gyldne og sprøde.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.