Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffelkroketter

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

13. januar 2020
Lækre, gyldne og sprøde! Nemt tilbehør i hverdagen. Et skønt alternativ til de almindelige kartofler. Smager fantastisk til alt stegt kød!

Opskrift på kartoffelkroketter

Hjemme hos os elsker vi at lave store portioner ad gangen. Dobbeltportioner tager nemlig ikke tilsvarende længere tid at lave.

Kartoffelkroketter

Samtidig er vi virkelig ikke glade for madspild, så hos os er der intet, der får lov at ryge i skraldespanden.

Kartoffelkroketter

Hvis du har kogt lige rigeligt med kartofler eller har en stor portion kartoffelmos tilovers fra aftensmaden, så skal du prøve at lave kartoffelkroketter. Kartoffelkroketter er et virkelig dejligt alternativ til kartoflerne, hvis du savner lidt nyt tilbehør på middagsbordet.

Kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter opskrift


Servings: 4 personer

Kartoffelkroketter

Lækre, gyldne og sprøde! Nemt tilbehør i hverdagen. Et skønt alternativ til de almindelige kartofler. Smager fantastisk til alt stegt kød!
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 3 minutter

Ingredients

  • 1 kilogram Kartoffel
  • 3 spsk. Smør
  • 2 stk. Æg
  • Salt
  • Hvid peber
  • Muskatnød
  • Hvedemel
  • 1 stk. æggehvider
  • Rasp jeg brugte pankorasp

Instructions

  • Start med at skrælle kartoflerne.
  • Kog dem til de er møre. Der skal ikke salt i kogevandet.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem.
  • Tilføj smør og æg og rør det hele sammen.
  • Smag kartoffelmosen til med salt, hvid peber og friskrevet muskatnød.
  • Drys rasp i et fad og kom mosen over i fadet.
  • Sæt fadet i fryseren i et par timer eller sæt det i køleskabet. Det kan sagtens stå i fryseren til dagen efter.
  • Vend den afkølede mos ud på et skærebræt og skær mosen i stave.
  • Vend dem i mel efterfulgt af letpisket æggehvide.
  • Rul så stavene i rasp. Herefter gav jeg dem lige 1 time mere i fryseren for at sikre, at de var godt faste.
  • Steg kroketterne i frituregryden ved 180 grader. Husk kun at komme 3 - 4 kroketter i gryden ad gangen, da oliens temperatur falder drastisk, når de meget kolde kroketter kommer i.
  • Tag kroketterne op, når de er gyldne og sprøde.
  • Placer dem på fedtsugende papir og kom salt på toppen.
  • Velbekomme.