
Opskrift på kartoffel-sellerimos
Kartoffelmos kender alle danskere til. Ved at tilsætte knoldselleri i mosen får du en mere frisk ret med en masse smag og mere dybde.
Sørg altid for at få noget sprødt sammen med en blød og cremet mos og her anbefaler vi jordskokkechips.

Kartoffel-sellerimos
Ingredienser
- 1 kilogram Kartoffel
- 250 gram Knoldselleri
- 100 gram Smør
- 1 deciliter Sødmælk
- Krydderier Salt, hvid peber og citronsaft
- 2 stk. Jordskokker
- 1 liter Olie Smagsneutral
- Salt
Sådan gør du
Kartoffel-sellerimos
Skræl kartoflerne og sellerien og skær dem i tern. Smelt smørret, så det er klar når rodfrugterne er møre. Kog det i usaltet vand i cirka 15 minutter til de er godt møre. Dræn rodfrugterne og mos groft mens der tilsættes sødmælk og smør til konsistensen er passende. Smag til med salt, peber og citronsaft.Friteret jordskokkechips
Skræl jordskokkerne og tør dem godt af. Skær dem i meget tynde skiver med et mandolinjern. Tør dem igen godt af i et viskestykke.Hæld olien i gryde og varm den op til cirka 180 grader.
Friter dem gyldne lidt ad gangen. Sørg for at du ikke putter for mange i gryden på samme tid, da oliens temperatur falder når de kommer i. Dup dem kort med et viskestykke eller køkkenrulle og drys med en god salt.