ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kartoffel-sellerimos

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 4. april 2018
Serveret med jordskokkechips

Kartoffelmos kender alle danskere til. Ved at tilsætte knoldselleri i mosen får du en mere frisk ret med en masse smag og mere dybde. 

Sørg altid for at få noget sprødt sammen med en blød og cremet mos og her anbefaler vi jordskokkechips.


Kartoffel-sellerimos

Serveret med jordskokkechips
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartoffel
  • 250 gram Knoldselleri
  • 100 gram Smør
  • 1 deciliter Sødmælk
  • Krydderier Salt, hvid peber og citronsaft
  • 2 stk. Jordskokker
  • 1 liter Olie Smagsneutral
  • Salt

Sådan gør du

  • Kartoffel-sellerimos

    Skræl kartoflerne og sellerien og skær dem i tern.
    Smelt smørret, så det er klar når rodfrugterne er møre.
    Kog det i usaltet vand i cirka 15 minutter til de er godt møre.
    Dræn rodfrugterne og mos groft mens der tilsættes sødmælk og smør til konsistensen er passende.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.
     

    Friteret jordskokkechips

    Skræl jordskokkerne og tør dem godt af.
    Skær dem i meget tynde skiver med et mandolinjern. Tør dem igen godt af i et viskestykke.
    Jordskokkechips
    Hæld olien i gryde og varm den op til cirka 180 grader.
    Jordskokkechips
    Friter dem gyldne lidt ad gangen. Sørg for at du ikke putter for mange i gryden på samme tid, da oliens temperatur falder når de kommer i.
    Dup dem kort med et viskestykke eller køkkenrulle og drys med en god salt.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.