
Opskrift på karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom
Denne dessert er sjov, fordi den leger med hjernen. Når man får karry og ananas i munden, tænker hjernen hovedret, men når sødmen og kulden fra isen registreres, får man i stedet dessert-associationer. Hjernen står så og ”lacker” lidt, mens den arbejder med alle smags- og sanseindtrykkene. Fordi karry og ananas bare passer så godt sammen, fungerer det også som dessert – prøv selv!

Karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom
Ingredienser
Karry-is
- 6 stk. Pasteuserede æggeblommer
- 125 gram Rørsukker
- 1 stk. Vanilje stang Kun kornene
- 1 spsk. Karry
- 0.5 liter Piskefløde
Ananas i karamel
- 0.5 stk. Ananas
- 0.5 deciliter Flormelis
- 0.5 deciliter Rom Mørk
- Citronsaft Lidt
Tilbehør
- 100 gram Frysetørret honning Kan købes i specialbutikker
- 1 tsk. Sesamfrø Sorte
- 1 tsk. Sesamfrø Hvide
- 0.5 tsk. Karry
- 0.5 deciliter Pistacienødder Eller 1 håndfuld
- Salt Lidt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Pisk æggeblommer hvide med sukker og vaniljekorn.
- Rist karry et par minutter på en tør pande eller i ovnen, og køl let af.
- Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt med æggemassen.
- Rør karry i, og kom isen i portionsforme a 1 dl.
- Frys minimum 5 timer eller natten over.
- Skræl ananas, fjern stokken, og skær i tern på ca. 1 x 1 cm.
- Smelt flormelis til lys karamel i en gryde, og tilsæt da ananasternene.
- Lad bruse op et par minutter, tilsæt rom og citronsaft.
- Lad simre 3-4 minutter, til karamellen er opløst, og kom derefter ananasternene op i en sigte.
- Kog resten af væden ind til en sirup.
- Tag fra varmen, og lad den køle af.
- Drys frysetørret honning ud på en siliconemåtte i et tyndt lag.
- Kom sesam og karry over, og bag det ved 150 grader i 7-8 minutter, til det smelter.
- Køl det af, og bræk flager af, som opbevares i lufttæt beholder, indtil de skal anrettes.
- Rist pistacienødderne på en tør pande med lidt salt, og hak dem derefter fint.
- Tag karryisen ud af formene, og vend dem i den hakkede pistacie.
- Lad dem tø let op inden, så nødderne lettere sætter sig fast.
- Hav isene på frys lige indtil servering.
- Anret karry-isen i små vafler eller i skåle med ananas og den indkogte romsirup.
- Sæt en honningflage på toppen, og servér straks.