ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom

RASMUSBREDAHL | 19. december 2018
Denne dessert er sjov, fordi den leger med hjernen. Når man får karry og ananas i munden, tænker hjernen hovedret, men når sødmen og kulden fra isen registreres, får man i stedet dessert-associationer.

Denne dessert er sjov, fordi den leger med hjernen. Når man får karry og ananas i munden, tænker hjernen hovedret, men når sødmen og kulden fra isen registreres, får man i stedet dessert-associationer. Hjernen står så og ”lacker” lidt, mens den arbejder med alle smags- og sanseindtrykkene. Fordi karry og ananas bare passer så godt sammen, fungerer det også som dessert – prøv selv!


Karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom

Denne dessert er sjov, fordi den leger med hjernen. Når man får karry og ananas i munden, tænker hjernen hovedret, men når sødmen og kulden fra isen registreres, får man i stedet dessert-associationer.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Dessert, Sødt
Keyword: Dessert, Is, Sødt
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 8 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

Karry-is

  • 6 stk. Pasteuserede æggeblommer
  • 125 gram Rørsukker
  • 1 stk. Vanilje stang Kun kornene
  • 1 spsk. Karry
  • 0.5 liter Piskefløde

Ananas i karamel

  • 0.5 stk. Ananas
  • 0.5 deciliter Flormelis
  • 0.5 deciliter Rom Mørk
  • Citronsaft Lidt

Tilbehør

  • 100 gram Frysetørret honning Kan købes i specialbutikker
  • 1 tsk. Sesamfrø Sorte
  • 1 tsk. Sesamfrø Hvide
  • 0.5 tsk. Karry
  • 0.5 deciliter Pistacienødder Eller 1 håndfuld
  • Salt Lidt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Pisk æggeblommer hvide med sukker og vaniljekorn.
  • Rist karry et par minutter på en tør pande eller i ovnen, og køl let af.
  • Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt med æggemassen.
  • Rør karry i, og kom isen i portionsforme a 1 dl.
  • Frys minimum 5 timer eller natten over.
  • Skræl ananas, fjern stokken, og skær i tern på ca. 1 x 1 cm.
  • Smelt flormelis til lys karamel i en gryde, og tilsæt da ananasternene.
  • Lad bruse op et par minutter, tilsæt rom og citronsaft.
  • Lad simre 3-4 minutter, til karamellen er opløst, og kom derefter ananasternene op i en sigte.
  • Kog resten af væden ind til en sirup.
  • Tag fra varmen, og lad den køle af.
  • Drys frysetørret honning ud på en siliconemåtte i et tyndt lag.
  • Kom sesam og karry over, og bag det ved 150 grader i 7-8 minutter, til det smelter.
  • Køl det af, og bræk flager af, som opbevares i lufttæt beholder, indtil de skal anrettes.
  • Rist pistacienødderne på en tør pande med lidt salt, og hak dem derefter fint.
  • Tag karryisen ud af formene, og vend dem i den hakkede pistacie.
  • Lad dem tø let op inden, så nødderne lettere sætter sig fast.
  • Hav isene på frys lige indtil servering.
  • Anret karry-isen i små vafler eller i skåle med ananas og den indkogte romsirup.
  • Sæt en honningflage på toppen, og servér straks.

Noter

TIP: Hvis du ikke kan skaffe frysetørret honning, så brug en anden tynd kage eller vaffel. Alternativt kan det undlades, da der også er godt med knæk i pistacienødderne.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.