x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Karamelsnitter

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 27. oktober 2018

Lækre karamelsnitter, der nærmest smelter på tungen!

Opskriften er nem at gå til og kræver ikke mange ingredienser.

Prøv dem næste gang, du får lyst til noget lækkert. 


Karamelsnitter

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 20 stk.
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm

Ingredienser

  • 175 gram Smør
  • 200 gram Farin
  • 75 gram Kokosmel
  • 200 gram Hvedemel
  • 1 can Kondenseret mælk
  • 50 gram Smør
  • 4 spsk. Sirup
  • 125 gram Mørk chokolade
  • 25 gram Smør

Sådan gør du

  • Bund

    Smelt smørret og hæld det i en skål.
    Tilsæt farin, kokosmel og hvedemel og bland det godt sammen til en dej.
    Kom dejen i en bradepande på cirka 20 x 30 centimeter der er smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Tryk dejen godt ud til kanterne. 
    Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader.

     

    Karamelfyld

    Kom kondenseret mælk, smør og sirup i en gryde og kog blandingen op under omrøring.
    Lad den simre ved svag varme i cirka 10 minutter, til den tykner.
    Tag kagebunden ud af ovnen og fordel den varme karamelmasse derpå.
    Bag kagen i endnu 10-15 minutter eller til karamellen føles fast.
    Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i fadet.

     

    Chokoladeovertræk

    Smelt smørret i en lille gryde.
    Hak chokoladen.
    Tag gryden af varmen og kom chokoladen ned til smørret. Lad blandingen smelte under jævnlig omrøring, til du har en ensartet masse.
    Smør blandingen på toppen af kagen i et jævnt lag. Lav evt. et mønster deri med en gaffel, som du trækker frem og tilbage gennem chokoladen.
    Lad kagen hvile et køligt sted inden servering.
    Chokoladen skal være stivnet helt, inden kagen skæres ud i små, fine snitter. 
    Karamelsnitter
    Karamelsnitter

Om forfatteren