x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Karamelliserede figner med kardemommecreme

RUKIYE BENLI | 24. juni 2021

Op gennem min ungdom var det pludselig meget moderne at spise brændte figner, som er det samme som karamelliserede figner.

Denne hjemmelavede version, hvor man bruger friske figner, smager så meget bedre.

Opskriften stammer fra min bog: “Meze – salter, snacks og små retter fra Mellemøsten“.


Karamelliserede figner med kardemommecreme

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Rukiye Benli

Ingredienser

Karamelliserede figner med kardemommecreme

  • 1 stk. Vaniljestang
  • 100 gram Sukker
  • 8 stk. Figner cirka 2 figner pr. person
  • 75 gram Smør
  • 250 gram Mascarpone eller kaymak
  • 2 spsk. Flormelis
  • 1 tsk. Kardemomme

Noter

Tip: Kaymak er indkogt fløde, præcis ligesom den italienske mascarpone eller den engelske clotted cream. Du kan sagtens erstatte det med cremefraiche eller en letpisket dobbelt fløde (50 %). Bruger du cremefraiche, så brug gerne den fuldfede på 38 %.

Om forfatteren