Opskrift på karamelliserede figner med kardemommecreme
Op gennem min ungdom var det pludselig meget moderne at spise brændte figner, som er det samme som karamelliserede figner.
Denne hjemmelavede version, hvor man bruger friske figner, smager så meget bedre.
Opskriften stammer fra min bog: “Meze – salter, snacks og små retter fra Mellemøsten“.

Antal: personer
Karamelliserede figner med kardemommecreme
Ingredienser
Karamelliserede figner med kardemommecreme
- 1 stk. Vaniljestang
- 100 gram Sukker
- 8 stk. Figner cirka 2 figner pr. person
- 75 gram Smør
- 250 gram Mascarpone eller kaymak
- 2 spsk. Flormelis
- 1 tsk. Kardemomme
Noter
Tip: Kaymak er indkogt fløde, præcis ligesom den italienske mascarpone eller den engelske clotted cream. Du kan sagtens erstatte det med cremefraiche eller en letpisket dobbelt fløde (50 %). Bruger du cremefraiche, så brug gerne den fuldfede på 38 %.