Mmmhhh, dejligt svampet og saftig kanelkage med en skøn, fyldig kaffeglasur! Det er da rigtig efterårsagtigt 🙂
Kanelkage er én af de helt gode klassiske skærekager, som man bare sjældent går galt i byen med. Og så er den rørende nem at lave.
Så i forbindelse med min datters fødselsdag, fik jeg lige overbevist min svigermor om at bage denne dejlige kanelkage til os! 😉
Kanelkage opskrift
Kanelkage
Ingredienser
Kanelkage
- 125 gram Smør
- 400 gram Sukker
- 0.5 liter Kærnemælk
- 400 gram Hvedemel
- 4 tsk. Kanel stødt
- 2 tsk. Natron
Glasur
- 50 gram Smør
- 5 deciliter Flormelis
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 3 spsk. Kakao pulver
- 120 milliliter Stærk kaffe
Sådan gør du
Kanelkage
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Smelt smørret i en gryde og rør herefter sukkeret sammen med smørret.
- Tilsæt kærnemælk og rør det rundt.
- Tilsæt herefter hvedemel, kanel og natron.
- Rør det hele sammen.
- Hæld kaneldejen i en smurt bradepande. Min er cirka 20 x 30 centimeter
- Sæt bradepanden i den forvarmede ovn.
- Lad kagen bage i 30 minutter. Du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke en strikkeping eller et trægrillspyd ned midt i kagen.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle, når den er færdigbagt.
Glasur
- Find en skål og kom alle ingredienserne til glasuren heri.
- Rør det godt sammen til en ensartet masse.
- Smør glasuren ud på kagen, når kagen er afkølet.
- Servér.