x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kanelkage

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 15. november 2019

Mmmhhh, dejligt svampet og saftig kanelkage med en skøn, fyldig kaffeglasur! Det er da rigtig efterårsagtigt 🙂

Kanelkage er én af de helt gode klassiske skærekager, som man bare sjældent går galt i byen med. Og så er den rørende nem at lave.

Så i forbindelse med min datters fødselsdag, fik jeg lige overbevist min svigermor om at bage denne dejlige kanelkage til os! 😉

Kanelkage

 

Kanelkage opskrift


Kanelkage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 10 personer
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm

Ingredienser

Kanelkage

  • 125 gram Smør
  • 4.5 deciliter Sukker
  • 0.5 liter Kærnemælk
  • 6.66667 deciliter Hvedemel
  • 4 tsk. Kanel stødt
  • 2 tsk. Natron

Glasur

  • 50 gram Smør
  • 5 deciliter Flormelis
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 3 spsk. Kakao pulver
  • 120 milliliter Stærk kaffe

Sådan gør du

Kanelkage

    1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
    2. Smelt smørret i en gryde og rør herefter sukkeret sammen med smørret.
    3. Tilsæt kærnemælk og rør det rundt.
    4. Tilsæt herefter hvedemel, kanel og natron.
    5. Rør det hele sammen.
    6. Hæld kaneldejen i en smurt bradepande. Min er cirka 20 x 30 centimeter
    7. Sæt bradepanden i den forvarmede ovn.
    8. Lad kagen bage i 30 minutter. Du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke en strikkeping eller et trægrillspyd ned midt i kagen.
    9. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle, når den er færdigbagt.
     

Glasur

    1. Find en skål og kom alle ingredienserne til glasuren heri.
    2. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
    3. Smør glasuren ud på kagen, når kagen er afkølet.
    4. Servér.

Om forfatteren