
Opskrift på kanelgifler
Lad os dykke ned i en ægte dansk bageklassiker: Kanelgifler. Hjemmebagte kanelgifler er ikke blot en fryd for ganen med deres søde og krydrede smag, men også en glæde at bage. I denne opskrift tager vi dig gennem processen til at bage 18-20 lækre gifler, fyldt med remonce af smør, sukker, brun farin, og naturligvis, kanel. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren bager, vil denne opskrift guide dig til et godt resultat.. Del glæden ved at bage med venner og familie, eller gem opskriften til en regnfuld dag – det er op til dig!

Kanelgifler
Ingredienser
Dej:
- 50 gram Smør
- 1 deciliter Mælk
- 15 gram Gær
- 1 spsk Sukker
- 300 gram Hvedemel cirka
- 1/2 tsk Salt
- 1 stk. Æg
- 1 stk. Æg pensling
Remonce:
- 100 gram Smør blødt
- 50 gram Sukker
- 50 gram Brun farin
- 1 spsk. Hvedemel
- 1 spsk. Kanel
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde og kom det i røreskålen. Tilsæt kold mælk og lad det svale til lillefingerlunt. Tilsæt gær og rør gæren ud. Tilsæt sukker og æg og rør sammen. Tilsæt det meste af melet og salt og ælt ved lav hastighed. Tilsæt resten af melet og ælt i 8-10 minutter til dejen er smidig og lækker.
- Sæt dejen til hævning i ca. 45-50 min, til den har nået dobbelt størrelse.
- Mens dejen hæver laves remonce. Kom blødt smør, sukker, brun farin, kanel og mel i en skål og rør det ensartet.
- Kom ud på bordet og rul den ret tyndt ud til den er ca. 60×20 cm.
- Fordel remoncen tyndt på dejen, men lad 2 cm af toppen blive fri for remonce. Fold ca. 4-5 cm af dejen fra bunden ind, fold over igen og fold en sidste gang så den remonce-fri del er bunden – det skal ligne en flad pølse.
- Skær giflerne ud i ca. 3 cm tykke stykker og placér på bageplade med bagepapir med snippen ned ad.
- Lad giflerne efterhæve i ca. 25-30 min, pensl med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader alm. ovn i ca. 12-13 min til de er gyldne og gennembagte.
- God fornøjelse