x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kandiseret lime

Per Asmussen | 16. januar 2019

Her får du opskriften på lækre, kandiserede og dehydrerede limeskiver, som gør sig godt på en smuk dessert. 

I denne version kandiseres limeskiverne, før de dehydreres, hvilket giver limen en sødlig smag. I dehydreringsprocessen tørres limeskiverne i en tørreovn, der blæser en jævn varm luft rundt i ovnen – hvilket resulterer i at væsken i limefrugten forsvinder. Tilbage har du tørrede skiver af lime, der har en intens smag og energitæthed. 

Du kan bruge de dehydrerede limeskiver i desserter som smagsgiver eller som pynt. 

Kandiseret lime

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dehydrering, Dessert, Gastronomi
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 timer
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Lime
  • 1 deciliter Sukker
  • 1 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Find en lille gryde frem og bring vand og sukker i kog. 
    Skær limefrugten i tynde skiver.
    Læg skiverne ned i sukkerlagen og lad det koge i 3 minutter. 
    Tag gryden af varmen og lad det trække i 10 minutter. 
    Tag nu limeskiverne op af sukkerlagen, og lad dem køle af på et stykke bagepapir. 
    Herefter placeres limeskiverne på en plade i dehydratoren. 
    Tør/dehydrer limeskicverne i 8 timer.

Om forfatteren