Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kandiseret lime

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

16. januar 2019

Opskrift på kandiseret lime

Her får du opskriften på lækre, kandiserede og dehydrerede limeskiver, som gør sig godt på en smuk dessert. 

I denne version kandiseres limeskiverne, før de dehydreres, hvilket giver limen en sødlig smag. I dehydreringsprocessen tørres limeskiverne i en tørreovn, der blæser en jævn varm luft rundt i ovnen – hvilket resulterer i at væsken i limefrugten forsvinder. Tilbage har du tørrede skiver af lime, der har en intens smag og energitæthed. 

Du kan bruge de dehydrerede limeskiver i desserter som smagsgiver eller som pynt. 


Antal: 1 Portioner

Kandiseret lime

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 timer

Ingredienser

  • 1 stk. Lime
  • 1 deciliter Sukker
  • 1 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Find en lille gryde frem og bring vand og sukker i kog. 
    Skær limefrugten i tynde skiver.
    Læg skiverne ned i sukkerlagen og lad det koge i 3 minutter. 
    Tag gryden af varmen og lad det trække i 10 minutter. 
    Tag nu limeskiverne op af sukkerlagen, og lad dem køle af på et stykke bagepapir. 
    Herefter placeres limeskiverne på en plade i dehydratoren. 
    Tør/dehydrer limeskicverne i 8 timer.