Opskrift på kandiseret lime
Her får du opskriften på lækre, kandiserede og dehydrerede limeskiver, som gør sig godt på en smuk dessert.
I denne version kandiseres limeskiverne, før de dehydreres, hvilket giver limen en sødlig smag. I dehydreringsprocessen tørres limeskiverne i en tørreovn, der blæser en jævn varm luft rundt i ovnen – hvilket resulterer i at væsken i limefrugten forsvinder. Tilbage har du tørrede skiver af lime, der har en intens smag og energitæthed.
Du kan bruge de dehydrerede limeskiver i desserter som smagsgiver eller som pynt.

Kandiseret lime
Grej
Ingredienser
- 1 stk. Lime
- 1 deciliter Sukker
- 1 deciliter Vand
Sådan gør du
- Find en lille gryde frem og bring vand og sukker i kog. Skær limefrugten i tynde skiver. Læg skiverne ned i sukkerlagen og lad det koge i 3 minutter. Tag gryden af varmen og lad det trække i 10 minutter. Tag nu limeskiverne op af sukkerlagen, og lad dem køle af på et stykke bagepapir. Herefter placeres limeskiverne på en plade i dehydratoren. Tør/dehydrer limeskicverne i 8 timer.