x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kandiseret appelsin

PER ASMUSSEN | 10. april 2019

Kandiserede og dehydrerede appelsinskiver er ikke bare smukke at se på, de smager også skønt på en dessert eller i en kold drink.

Her får du en udførlig guide til, hvordan du først kandiserer og herefter dehydrerer friske appelsinskiver i en dehydrator. I dehydreringsprocessen sættes appelsinskiverne, der først har været i sukkerlage, i en tørreovn, hvor de ved lav varme tørres i 8 timer. Det resulterer i, at appelsinskiverne tørrer ind, samtidig med at de beholder deres smukke farve og intense, bitre men søde smag. 

Brug dem som blikfang og smagsgiver til en dessert eller i en frisk drink. 


Kandiseret appelsin

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dehydrering, Dessert, frugt, Tilbehør
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 timer
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Appelsin
  • 1 deciliter Sukker
  • 1 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Skær appelsinen i tynde skiver.
    Bring vand og sukker i kog i en lille gryde.
    Læg appelsinskiverne heri, og lad det koge i 3 minutter.
    Tag gryden af varmen og lad blandingen trække i 10 minutter. 
    Herefter placerer du appelsinskiverne på en plade, hvorefter de dehydreres i en dehydrator/tørreovn i 8 timer. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.