x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kalvekæber Sous Vide

PER ASMUSSEN | 10. januar 2020

Jeg elsker kæber helt generelt og har altid sværget, til at de skulle braiseres. I lang tid har jeg kun arbejdet med svinekæber og primært tilberedt dem i stegeso. Efter at have eksperimenteret med at tilberede svinekæber sous vide, er det faktisk blevet min primære måde at lave kæber på.

Da jeg så fik et større parti kalvekæber i hånden, var jeg selvfølgelig nødt til at afprøve begge metoder på dem. Den første del af kæberne blev derfor braiseret, og resultatet var yderst vellykket.

De sidste kæber røg en tur i sous vide vandbadet!

Kalvekæber Sous Vide opskrift


Kalvekæber Sous Vide

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 days
Antal: 3 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Kalvekæber
  • Salt og peber
  • Smør til stegningen
  • Flagesalt

Sådan gør du

    1. Afpuds først kødet for fedt og sener.
    2. Krydr med salt og peber.
    3. Steg kæberne ved høj varme på en pande i smør/olie. De skal bare lige have stegeskorpe.
    4. Vakuumpak kødet og tilbered det i 48 timer ved 58 grader.
    5. Tag kødet ud af posen og dup det tørt.
    6. Du kan enten bruge skyen/saften fra posen til en sovs eller stege kødet op i portvinssirup.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.