Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kage med rabarber og chokolade

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

22. april 2019

Opskrift på kage med rabarber og chokolade

Dejlig og lækker rabarberkage med masser af chokolade.

Kagen består af en hvid chokolade brownie bund og en sød/syrlig rabarbermousse og en glace lavet med bl.a. Ruby Chokolade.

Kagen er bygget op omkring denne citronmoussekage.


Antal: 8 Portioner

Kage med rabarber og chokolade

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

Bunden

  • 100 gram Hvid chokolade
  • 100 gram Smør
  • 2 stk. Æg
  • 100 gram Mandler Eller mandelmel
  • 1 knivspids Salt

Rabarbermousse

  • 330 gram Rabarber
  • 125 gram Sukker
  • Citronsaft Fra 1 hel citron
  • Husblas 3 blade
  • 3 deciliter Fløde
  • 125 gram Græsk Yoghurt

Glace

  • Husblas 4 blade
  • 100 gram Ruby chokolade
  • 0.75 deciliter Piskefløde
  • 0.25 deciliter Vand
  • 100 gram Sukker
  • 100 gram Glukosesirup
  • Stedmoderblomster Til pynt

Sådan gør du

Bunden

  • Start med at hakke dine mandler i en blender eller med en stablender.
    Det er vigtigt at du ikke hakker for længe, da det så vil begynde at klumpe fordi du får olien presset ud af dem.
    Hak chokoladen groft imens du smelter smørret i en lille, tykbundet gryde.
    Når smørret er smeltet, tages gryden af blusset og chokoladen vendes deri.
    Mens det køler en smule af, piskes æg og sukker i en skål. Brug gerne en el-pisker til det. Det skal blive til en æggesnaps i konsistensen.
    Bland æggesnapsen i chokolade/smørblandingen og tilsæt herefter mandelmel og salt.
    Når dejen er ensartet, hældes den på en cirka 18 cm springform beklædt med bagepapir.
    Bag den ved 180 grader almindelig ovn i 25-30 minutter.
    Når den er færdig, køles den ned. Det kan du gøre med en fryser eller køleskab.
     

Rabarbermousse

  • Start med at udbløde dine husblasblade i koldt vand i cirka 10 minutter.
    Rengør dine rabarber og skær dem i mindre stykker.
    Kom dem i en gryden med sukker og citronsaft.
    Kog det ved middelhøj varme indtil sukkeret er opløst og rabarberne er møre.
    Knug vandet fri fra dine husblasblade og kom dem op i gryden og rør det ud så det bliver opløst.
    Tag gryden af varmen og hæld indholdet igennem en sigte i en skål.
    Pisk fløden i en anden skål til en letpisket flødeskum. Tilsæt den græske yoghurt til fløden og vende det sammen forsigtigt med f.eks. en dejskraber.
    Tilsæt nu din "sirup" af rabarber/sukker. og vend det forsigtigt sammen til en homogen masse. 
    Hæld massen i en 20 cm silikoneform og sæt det på frost i 30 minutter.
     

Samling af kagen

  • Tag rabarbermoussen ud af fryseren og læg kagebunden ned i silikoneformen med moussen. 
    Den skal placeres i midten, så der er lige langt ud til alle siderne.
    Sæt herefter silikoneformen tilbage i fryseren, gerne i 6-8 timer (nattten over er perfekt til formålet).
     

Glace

  • Placer dine husblasblade i en skål med koldt vandt. Gerne i 10-20 minutter.
    Ruby chokoladen hældes i en kande med en stor åbning.
    Bland vand, fløde, glukosesirup og sukker i en lille tykbundet gryde.
    Tænd den på middelhøj varme og bring det i kog under jævnlig omrøring.
    Tag gryden af blusset og knug/vrid vandet ud af husblasbladene og kom dem i gryden.
    Rør rundt indtil din husblas er opløst.
    Hæld grydens indhold over chokoladen i kanden.
    Brug en dejskraber til at få rørt blandingen lind og jævn.
    Lad den stå ved stuetemperatur på køkkenbordet indtil temperaturen falder til at være mellem 33-35 grader. 
    Brug gerne et sukkertermometer til at tjekke temperaturen med jævnligt.
    Tag nu kagen ud af fryseren og ud af formen.
    Placer den på en rist med en bradepande/ildfast fad nedenunder.
    Hæld glacen henover kagen indtil den har dækket hele kagen. Det gør ikke noget at det overskydende glace løber af kagen og ned i bradepanden/fadet.
     

Servering

  • Pynt f.eks. kagen med syltede rabarberstykker, brændt hvid chokolade eller stedmoderblomster (som jeg gjorde).
    Lad den stå i køleskabet indtil den serveres.
    Kage med rabarber og chokolade
    Kage med rabarber og chokolade
    Kage med rabarber og chokolade
    Kage med rabarber og chokolade

Noter

Næste gang vil jeg komme lidt rød frugtfarve/konditorfarve i min glace.
Den blev ikke så rød som jeg havde håbet på at Ruby chokoladen havde gjort den.