
Opskrift på kæmpe cookies
En vellykket cookie er en himmerigsmundfuld af en kage, og har man først fundet en rigtig god opskrift på dem, vil man med garanti komme til at bage dem igen og igen.
Opskriften her er en variant af de populære Chocolate Chip Cookies, der nok er den mest kendte og elskede kage i cookie-familien.
Kagerne bliver intet mindre end perfekte i konsistensen, og når opskriften så oven i købet er nem at gå til, er det bare med at fatte forklædet og gribe melposen og gå igang!

Kæmpe cookies
Ingredients
- 120 gram Sukker
- 140 gram Brun farin eller muscovadosukker
- 140 gram Smør stuetemperatur
- 1 stk. Æg str. L
- 240 gram Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 0.5 tsk. Natron
- 0.75 tsk. Salt fint salt
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 200 gram Chokolade Mørk, lys eller hvid – efter smag
Instructions
- Kom sukker, brun farin, vanillesukker og blødt smør i en røreskål. Pisk det med en elpisker til du har en blød og ensartet masse. Pisk ægget i – fortsæt til massen er blevet cremet og luftig. Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. Sigt melblandingen ned i smørcremen mens du rører/pisker ved lav hastighed. Du må endelig ikke overpiske dejen, da du så vil få seje og ikke sprøde cookies. Hak chokoladen i stykker på størrelse med hasselnødder og tilsæt dem til dejen. Sæt dejen på køl i minimum en time eller til næste dag. Find din køkkenvægt frem og afvej dejen i kugler på 70 gram pr. styk. Placer kuglerne på en plade beklædt med bagepapir. Sørg for god afstand mellem hver kugle (læg cirka 9 kugler på hver plade). Bag dine cookies midt i ovnen ved 180 grader i cirka 16 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist – vent med at pakke dem i kagedåser/poser, til de er helt kolde.