
Opskrift på kålterrin
Denne vanvittige smukke og lækre ret kræver ventetid, da terrinen skal laves 1 døgn i forvejen og lægge i pres for at få denne form.
Retten er en perfekt efterårsret og bør nydes når de forskellige kål er i sæson.
Opskriften stammer fra bogen: “GEMYSE“, skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Kålterrin
Ingredienser
- 1 stk. Spidskål
- 1 stk. Rødkål
- 1 stk. Savojkål
- Salt
- 2 deciliter Soya
- 2 deciliter Grøntsagsfond Nedkogt
Sojadressing
- Soya 1 del
- Sojamælk 2 dele
- Olivenolie 2 dele
Friteret grønkål
- Grønkål 3 store stilke
- Olie Til fritering
- Salt
Sådan gør du
DAGEN FØR
- Al kålen pilles fra hinanden i blade og skylles godt. En stor gryde med vand sættes over at koge, når vandet spilkoger, tilsættes en god sjat salt. Kålbladene blancheres lidt ad gangen i ca. 2-3 minutter. Bland soja og grøntsagsfond og smør et ildfast fad, ca. 15 x 20 cm, med blandingen. Læg et lag spidskål og smør med sojablandingen, læg herefter et lag rødkål, smør med sojablandingen, afslut med savoykålen og smør igen med soja. Gentag dette, til al kålen er brugt. Terrinen bages i ovnen ved 170 °C på en rist med en bradepande med vand i under i ca. 15 minutter. Herefter tages terrinen ud og afkøles under pres i 1 døgn.
PÅ DAGEN
- Tag terrinen ud af formen og skær den i passende stykker, ca. 4 x 9 cm. Bland de tre ingredienser til sojadressingen og smag den til. Tag grønkålen fra stilkene og skyl godt. Tør let og friter, til grønkålen sprøder op. Læg dem på fedtsugende papir og kom salt på.
SERVERING
- Anret terrinen i en dyb tallerken med skærefladen opad. Dressing og friteret grønkål lægges ved.