
Opskrift på juleboller
JULE BOLLER.
Jeg har nørklet med denne opskrift i det meste af november.
Og langt om længe så lykkedes det, at ramme præcis den smag – struktur og ikke mindst den rette stemning.
Jule bollerne er bagt med bl.a. creme fraiche, havremel, chokolade og skønne krydderier. De er SÅ skønne og smager sådan rigtig julet.
Du kan tilføje eller udskifte f.eks. rosiner, sukat, nødder, appelsin hvis du vil lege lidt. Alt ér prøvet af og fungere super duper.
Øhhh…lige på nær sukat som drengene bestemt ikke var fan af.

Juleboller
Ingredienser
- 2.5 deciliter Mælk lun
- 1 deciliter Creme Fraiche
- 50 gram Smør
- 50 gram Gær
- 2 spsk. Sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Vaniljesukker med top
- 1 tsk. Kardemomme med top
- 1 tsk. Kanel med top
- 1 stk. Appelsin kun skallen, revet
- 1.5 deciliter Havregryn blendet til mel
- 350 gram Mel op til 400 gram, dejen må ikke blive for tør
- 1 deciliter Chokolade knapper
Pynt
- Æg til penslingen
- Perlesukker
- mandelflager
Sådan gør du
- Gæren udrøres i den lune mælk. Smeltet smør og creme fraiche tilsættes samt krydderier, havremel og mel. Lad dejen hæve 45 minutter. Jeg venter altid med at tilsættes chokoladeknapperne til efter første hævning og tilføjer dem når dejen skal æltes. Ælt dejen igennem og form bollerne Fór en bradepande med bagepapir og sæt bollerne med lidt mellemrum. Lad dem hæve 20 minutter – pensel med æg og drys med mandelflager og perlesukker. Bag ca.15-18 minutter ved 210°.