Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Juleboller

mad_anstalten

mad_anstalten inspirere med sund morgenmad - lækre smoothies - skønne kager og nemme retter

14. december 2020
JULE BOLLER Langt om længe så lykkedes det, at ramme præcis den smag - struktur og ikke mindst den rette stemning

Opskrift på juleboller

JULE BOLLER.

Jeg har nørklet med denne opskrift i det meste af november.

Og langt om længe så lykkedes det, at ramme præcis den smag – struktur og ikke mindst den rette stemning.

Jule bollerne er bagt med bl.a. creme fraiche, havremel, chokolade og skønne krydderier. De er SÅ skønne og smager sådan rigtig julet.

Du kan tilføje eller udskifte f.eks. rosiner, sukat, nødder, appelsin hvis du vil lege lidt. Alt ér prøvet af og fungere super duper.

Øhhh…lige på nær sukat som drengene bestemt ikke var fan af.


Antal: 1 portion

Juleboller

JULE BOLLER Langt om længe så lykkedes det, at ramme præcis den smag – struktur og ikke mindst den rette stemning
Forfatter: mad_anstalten
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 2.5 deciliter Mælk lun
  • 1 deciliter Creme Fraiche
  • 50 gram Smør
  • 50 gram Gær
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Vaniljesukker med top
  • 1 tsk. Kardemomme med top
  • 1 tsk. Kanel med top
  • 1 stk. Appelsin kun skallen, revet
  • 1.5 deciliter Havregryn blendet til mel
  • 350 gram Mel op til 400 gram, dejen må ikke blive for tør
  • 1 deciliter Chokolade knapper

Pynt

  • Æg til penslingen
  • Perlesukker
  • mandelflager

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i den lune mælk.
    Smeltet smør og creme fraiche tilsættes samt krydderier, havremel og mel.
    Lad dejen hæve 45 minutter.
    Jeg venter altid med at tilsættes chokoladeknapperne til efter første hævning og tilføjer dem når dejen skal æltes.
    Ælt dejen igennem og form bollerne
    Fór en bradepande med bagepapir og sæt bollerne med lidt mellemrum.
    Lad dem hæve 20 minutter – pensel med æg og drys med mandelflager og perlesukker.
    Bag ca.15-18 minutter ved 210°.