x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Jordskokkemos

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 10. oktober 2018

Kartofler egner sig fantastisk til mos, og tilsætter du en portion jordskokker til mosen, får du en skøn og lidt lettere mos.

Der var lidt for meget olivenolie i mosen efter vores smag, så næste gang vil vi reducere mængden lidt.

Gem gerne skrællerne fra kartoflerne og lav en portion sprøde chips (se opskrift i noten). Det er nemt – og så smager det bare godt!


Jordskokkemos

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 350 gram Jordskokker
  • 300 gram Kartofler
  • 1 deciliter Olivenolie evt. lidt mindre
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og jordskokker - gem evt. kartoffelskrællerne til chips!
    Kom grøntsagerne i en gryde og hæld vand på, til det dækker 3/4 af indholdet.
    Kog jordskokker og kartofler uden låg, til vandet er kogt ind til ca. 1 dl., og kartofler og jordskokker er møre – det tager cirka 25 minutter.
    Tag gryden af varmen og tilsæt olivenolien.
    Mos kartofler og jordskokker med en grydeske eller et piskeris.
    Smag til med rigeligt salt og peber.
    Server til f.eks. gryde- og simreretter.

Noter

Brug skrællerne fra grøntsagerne til sprøde chips. 
Opskriften på chips af kartoffelskræller finder du her, og opskriften på chips af jordskokker finder du her.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.