x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Jordbær rabarber marmelade

METTE | 24. januar 2019

Marmelade med jordbær og rabarber, som passer perfekt til en brunch eller et morgenmadsbord. 

Opskriften er simpel, og kræver ikke lang tid at udføre.

Der er anvendt friske jordbær og rabarber til opskriften. Det er muligt at anvende frossen rabarber og jordbær, hvis blot de er optøet inden. 

Hvis frosne rabarber og jordbær anvendes, vil marmeladen blive tyndere. Dertil kan du anvende mere melatin, eller lade marmeladen koge lidt længere tid. 


Jordbær rabarber marmelade

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 2 stk. Vaniljestang
  • 1000 gram Rabarber
  • 1200 gram Jordbær
  • 800 gram Sukker Cirka (efter smag)
  • 4 tsk. rød melatin Cirka

Sådan gør du

  • Jordbær og rabarber skylles og skæres i mindre stykker.
    Put bærene i en gryde, og lad dem koge i 5-7 minutter til de er møre. 
    Tilføj sukker til omrøringen, og kog det i et par minutter med sukkeret i. 
    Fjern skummet der kommer fra kogningen. 
    Tilføj nu melatin, og lad også det koge i et par minutter under omrøring. 
    Fjern igen skummet fra overfladen.
    Marmeladeglasene skylles i atamon og fyldes efterfølgende med marmeladen. 
    Luk glasset til med det samme når det er fyldt. 
    Jordbær rabarber marmelade
    Jordbær rabarber marmelade

Noter

Marmeladen bør kunne holde ligeså længe, som de marmelader der fås i supermarkedet. Da sukkeret er konserverende. 

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?