
Opskrift på jordbær rabarber marmelade
Marmelade med jordbær og rabarber, som passer perfekt til en brunch eller et morgenmadsbord.
Opskriften er simpel, og kræver ikke lang tid at udføre.
Der er anvendt friske jordbær og rabarber til opskriften. Det er muligt at anvende frossen rabarber og jordbær, hvis blot de er optøet inden.
Hvis frosne rabarber og jordbær anvendes, vil marmeladen blive tyndere. Dertil kan du anvende mere melatin, eller lade marmeladen koge lidt længere tid.

Jordbær rabarber marmelade
Ingredienser
- 2 stk. Vaniljestang
- 1000 gram Rabarber
- 1200 gram Jordbær
- 800 gram Sukker Cirka (efter smag)
- 4 tsk. rød melatin Cirka
Sådan gør du
- Jordbær og rabarber skylles og skæres i mindre stykker.
- Put bærrene i en gryde, og lad dem koge i 5-7 minutter til de er møre.
- Tilføj sukker til omrøringen, og kog det i et par minutter med sukkeret i.
- Fjern skummet der kommer fra kogningen.
- Tilføj nu melatin, og lad også det koge i et par minutter under omrøring.
- Fjern igen skummet fra overfladen.
- Marmeladeglasene skylles i atamon og fyldes efterfølgende med marmeladen.
- Luk glasset til med det samme når det er fyldt.