Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Jordbær hindbær marmelade

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

24. januar 2019
Vores bud på en lækker jordbær hindbær marmelade, der passer perfekt til et morgenbord eller en brunch. Opskriften er lige til at gå til og tager ikke særlig lang tid at lave.

Opskrift på jordbær hindbær marmelade

Vores bud på en lækker jordbær hindbær marmelade, der passer perfekt til et morgenbord eller en brunch.

Opskriften er lige til at gå til og tager ikke særlig lang tid at lave.

Vi har brugt friske jordbær og hindbær til denne opskrift. De kan sagtens erstattes af frosne bær. Så skal du bare sørge for at de er optøet.

Lad enten marmeladen koge i lidt længere tid eller brug en smule mere melatin, da de indeholder lidt mere væske – hvilket kan gøre marmeladen lidt tyndere.


Jordbær hindbær marmelade

Vores bud på en lækker jordbær hindbær marmelade, der passer perfekt til et morgenbord eller en brunch. Opskriften er lige til at gå til og tager ikke særlig lang tid at lave.
Forfatter: Mette
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Jordbær
  • 500 gram Hindbær
  • 400 gram Sukker Cirka (efter smag)
  • 2 tsk. rød melatin
  • Atamon

Sådan gør du

  • Skyl jordbær og hindbær og skær dem i mindre stykker.
  • Kom dem i en gryde og kog dem møre. Det tager 5-7 minutter.
  • Tilsæt sukker under omrøring og lad det koge i et par minutter.
  • Skum gryden af for urenheder.
  • Tilsæt melatin og lad det koge i et par minutter mere under omrøring.
  • Skum gryden af igen.
  • Skyl dine sylte-/marmeladeglas i atamon og hæld marmeladen på.
  • Luk straks og marmeladen er færdig.

Noter

Sukkeret i marmeladen er konserverende, så marmeladen bør kunne holde sig lige så lang tid som dem du køber i supermarkedet.