Opskrift på jordbær-chiagrød med jordbærkompot og müsli
Chiagrød til morgenmad….? Det er både nemt og super duper sundt og så smager det jo dejligt.
Denne her er rørt med jordbærpuré og efter at have trukket natten over er den lagt i lag med jordbærkompot og müsli. Resultatet er en cremet og på én gang sød og frisk omgang med dejlig smag af jordbær og knas fra müslien.
Jeg rører lidt havregryn i min chiagrød, det giver lidt fylde og struktur, som jeg godt kan lide, men kan sagtens udelades, hvis man foretrækker det uden.
Uanset hvad er sådan et mix her tip top lækkert som morgenmad, som mellemmåltid eller endda en sund dessert.
Jordbær-chiagrød med jordbærkompot og müsli
Ingredienser
Chiagrød
- 2 spsk. Chiafrø
- 2 spsk. Havregryn glutenfri
- 2 deciliter Plantemælk
- 1 deciliter Skyr
- 1/2 spsk. Honning
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 150 gram Jordbær friske – blendes
Jordbærkompot
- 150 gram Jordbær friske
- 1 spsk. Honning flydende
- 1 tsk. Citronsaft
Desuden
- 2 deciliter Müsli
- Jordbær Lidt friske jordbær til pynt
Sådan gør du
Chiagrød
- Rør chiafrø, havregryn, mælk, skyr, honning og vanillesukker sammen.
- Vend de blandede jordbær i.
- Lad trække natten over på køl.
Jordbærkompot
- Brug en gaffel til at mose jordbærerne sammen med honning og citronsaft til ønsket konsistens.
- Fordel chiagrød i to glas sammen med lag af müsli og jordbærkompot.
- Top med lidt friske bær og servér