Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Jødekager

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

14. september 2018
Jødekager er en ægte klassiker, og i mange familier er det én af de småkager, der bare skal være i kagedåserne hvert år.

Opskrift på jødekager

Jødekager er en ægte klassiker, og i mange familier er det én af de småkager, der bare skal være i kagedåserne hvert år.

Vi giver dig her en helt simpel opskrift på de lækre kager, så du også kan gøre dem til en del af din juletradition.

Opskriften giver 125 småkager, så der er til en stor familie eller til lang tid.


Antal: 125 Stk.

Jødekager

Jødekager er en ægte klassiker, og i mange familier er det én af de småkager, der bare skal være i kagedåserne hvert år.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Hvedemel
  • 190 gram Flormelis
  • 375 gram Smør
  • 1 stk. Æg
  • 1 stk. Æg til pensling
  • Kanelsukker til pynt

Sådan gør du

  • Kom mel og flormelis i et dejfad.
  • Skær smørret i mindre stykker og kom dem i skålen.
  • Smuldr smørret i melblandingen, til smørret ligner revet parmesan.
  • Tilsæt ægget. 
  • Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, og stop, så snart dejen er samlet.
  • Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til den har en tykkelse på cirka 3 millimeter.
  • Udstik kagerne med en kageform - du kan også bruge et glas - på cirka 5 centimeter i diameter.
  • Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  • Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
  • Drys kagerne med kanelsukker.
  • Bag småkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).
  • Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist.