x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Ibérico Presa i ovn

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. oktober 2018

Ibérico presa er et fantastisk godt stykke kød fra sortfodsgrisen fra Spanien.

Grisene lever på store åbne arealer, hvor de spiser agern, græs og urter, hvilket giver kødet den enestående smag.

Her bruger vi presaen, der er et stykke kød, der stammer fra grisens nakkefilet.


Ibérico Presa i ovn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Iberico Presa
  • Krydderier salt og peber
  • 35 gram Smør
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Tag presaen ud af køleskabet cirka 60 minutter inden tilberedning, så den ikke er for kold, når den tilberedes.
    Krydr kødet med salt og peber på begge sider.
    Varm en pande op med olie. Når panden er varm, kommes smørret ved.
    Brun presaen på begge sider.
    Placer stegen i et ildfast fad. Har du et stegetermometer, så stik det i kødet på det tykkeste sted.
    Sæt kødet i en 180 grader varm ovn uden varmluft i cirka 20 minutter, eller indtil det har en kernetemperatur på 56 grader.
    Tag det ud og lad det hvile i 10 minutter.
    Skær stegen ud i tynde skiver.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.