Opskrift på ibérico presa i ovn
Ibérico presa er et fantastisk godt stykke kød fra sortfodsgrisen fra Spanien.
Grisene lever på store åbne arealer, hvor de spiser agern, græs og urter, hvilket giver kødet den enestående smag.
Her bruger vi presaen, der er et stykke kød, der stammer fra grisens nakkefilet.

Ibérico Presa i ovn
Ingredienser
- 1 stk. Iberico Presa
- Krydderier salt og peber
- 35 gram Smør
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Tag presaen ud af køleskabet cirka 60 minutter inden tilberedning, så den ikke er for kold, når den tilberedes. Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Varm en pande op med olie. Når panden er varm, kommes smørret ved. Brun presaen på begge sider. Placer stegen i et ildfast fad. Har du et stegetermometer, så stik det i kødet på det tykkeste sted. Sæt kødet i en 180 grader varm ovn uden varmluft i cirka 20 minutter, eller indtil det har en kernetemperatur på 56 grader. Tag det ud og lad det hvile i 10 minutter. Skær stegen ud i tynde skiver.