Opskrift på hvidløgssmør med persille og bagt hvidløg
Lækker og velsmagende hvidløgssmør med persille.
Her har det fået et lille tvist i form af at hvidløgene er bagt, hvilket giver en mildere og dybere smag.
Hvidløgssmør med persille og bagt hvidløg
Ingredienser
Bagt hvidløg
- 1 stk. Hvidløg
- Salt
- Sukker
Hvidløgssmør med persille
- 200 gram Smør
- 10 fed Hvidløg bagt
- Bredbladet persille cirka 2 håndfulde
- Salt og Peber
Sådan gør du
Bagt hvidløg
- Brug et hel hvidløg. Skær toppen af i et hug. Drys lidt salt og sukker på toppen og sæt toppen på igen. Sæt det i ovnen og bag det i 1 time ved 200 grader varmluft. Tag det ud af ovnen og lad det køle af på en rist i 5-10 minutter før det skal bruges.
Hvidløgssmør med persille
- Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter før det skal laves, så er det lettere at arbejde med. Skyl og tør persillen. Hak det fint. Kom persillen ned i en skål med smør. Pres de møre hvidløgsfed ud af skallen og ned i en skålen. Kom salt og peber i skålen og rør det godt rundt med en gaffel, så hvidløgene bliver fordelt. Smag til med evt. ekstra salt/peber og evt. citronskal/saft.