x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hvidløgssmør med persille og bagt hvidløg

PER ASMUSSEN | 7. september 2021

Lækker og velsmagende hvidløgssmør med persille.

Her har det fået et lille tvist i form af at hvidløgene er bagt, hvilket giver en mildere og dybere smag.

Hvidløgssmør med persille og bagt hvidløg


Hvidløgssmør med persille og bagt hvidløg

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: hvidløg, Tilbehør, Urter
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 200 gram
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Bagt hvidløg

  • 1 stk. Hvidløg
  • Salt
  • Sukker

Hvidløgssmør med persille

  • 200 gram Smør
  • 10 clove Hvidløg bagt
  • Bredbladet persille cirka 2 håndfulde
  • Salt og peber

Sådan gør du

Bagt hvidløg

  • Brug et hel hvidløg.
    Skær toppen af i et hug.
    Drys lidt salt og sukker på toppen og sæt toppen på igen.
    Sæt det i ovnen og bag det i 1 time ved 200 grader varmluft.
    Tag det ud af ovnen og lad det køle af på en rist i 5-10 minutter før det skal bruges.
     

Hvidløgssmør med persille

  • Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter før det skal laves, så er det lettere at arbejde med.
    Skyl og tør persillen. Hak det fint.
    Kom persillen ned i en skål med smør.
    Pres de møre hvidløgsfed ud af skallen og ned i en skålen.
    Kom salt og peber i skålen og rør det godt rundt med en gaffel, så hvidløgene bliver fordelt.
    Smag til med evt. ekstra salt/peber og evt. citronskal/saft.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.