
Opskrift på hvid chokoladeparfait
Parfait er en is der ikke legeres (varmes op) ved tilberedningen. Den laves ved at fløden piskes til flødeskum, hvilket gør parfait naturligt luftig. Det er derfor en ideel måde at lave is på, hvis man ikke ejer en ismaskine.

Hvid chokoladeparfait
Ingredienser
- 2.5 deciliter Fløde
- 0.5 Vaniljestang
- 4 Pasteuserede æggeblommer 2 bægre
- 60 gram Flormelis
Sådan gør du
- Pisk fløden til skum, og sæt til side. Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen, og pisk æggeblommerne Sammen med flormelis og vaniljekorn til det er let og luftigt (tager ca. 7 minutter med en elpisker). Hæld den smeltede chokolade i, og rør godt. Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademassen med en dejskraber. Hæld parfaiten op i den ønskede form og sæt på frost natten over.