
Opskrift på hot honey kylling
Hot honey-kylling er en lækker amerikansk ret, der kombinerer det bedste af sødt og stærkt. Denne opskrift er perfekt til en hyggelig middag med familien eller som et festligt indslag til dine gæster. Hot honey-kyllingen er sprød udenpå og saftig indeni, og serveres med sprøde fritter og en frisk kålsalat.
Det er en ret, der er let at lave, men smager som noget, man ville få på en restaurant. Du behøver ikke at være en erfaren kok for at kunne følge denne opskrift – bare følg de enkle trin, og du vil kunne servere en fantastisk middag. Så find dine ingredienser frem, tænd ovnen, og lad os komme i gang!
Vi har opskriften fra vores sponsor HelloFresh. Retten er del af menuen fra deres måltider for d. 8.-14.. juni Du kan se alle ugens menuer her.

Hot Honey Kylling
Ingredienser
- 280 gram Kyllingebryst
- 4 stk. Kartofler uskrællet
- 1 bundt Purløg
- 1 fed Hvidløg
- 2 spsk. Creme Fraiche
- 50 gram Mayonnaise
- 10 gram Sriracha sauce
- 50 gram Honning
- 2 spsk Hvedemel
- 1/4 tsk Salt
- 1 nip Peber
- 1 stk. æg
- 50 gram Panko rasp
- 8 gram Krydderier Ay Cajun-ba krydderi
- Olivenolie
- 1/2 stk. Citron
- 1/4 tsk Sukker
- 150 gram Kål skåret i skiver
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 240°C (220°C varmluft).
- Skær kartoflerne til 1 cm brede fritter, læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag i ovnen i 25-35 minutter, eller indtil de er møre.
- Hak purløg fint og pres eller hak hvidløget fint.
- Bland fraiche, purløg, mayonnaise, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
- Bland honning og sriracha i en anden lille skål.
- Læg kyllingebrysterne mellem to stykker bagepapir og bank dem flade (ca. 2 cm tykke) med en kødhammer eller kagerulle. Krydr med salt.
- Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
- Pisk ægget i en anden dyb tallerken.
- Bland panko og Ay Cajun-ba krydderi i en tredje dyb tallerken.
- Vend kyllingebrysterne først i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko-blandingen. Læg dem på en tallerken.
- Varm olivenolie op i en stegepande på middelhøj varme. Steg kyllingen i 3-4 minutter på hver side, eller indtil den er gylden og gennemstegt. Læg kyllingen på en tallerken med køkkenrulle.
- Halver citronen og pisk citronsaft, salt, sukker og olivenolie sammen i en stor skål. Tilsæt kålblandingen og vend det hele sammen.
- Anret kyllingebrysterne, kålsalaten og fritterne på tallerkener. Top kyllingen med honning-sriracha-blandingen og server med ranchdressing.
- God fornøjelse med din hot honey-kylling!