Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet romkugler

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

31. august 2018
Med farvet krymmel

Opskrift på hjemmelavet romkugler

Bagerklassikeren i en hjemmelavet udgave, trillet i farvestrålende krymmel.


Antal: 50 stk.

Hjemmelavet romkugler

Med farvet krymmel
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1400 gram kage gerne rester af flere forskellige slags kager
  • 30 gram Mandelmel eller smuttede, malede mandler
  • 3 spsk. marmelade solbær eller hindbær
  • 2 spsk. Romessens
  • 2 spsk. Kakao
  • 400 gram Mørk chokolade
  • Kulørt krymmel

Sådan gør du

  • Findel kagen med fingrene og hæld kagesmulderet i en skål. 
    Tilsæt mandelmel, solbær- eller hindbærmarmelade samt romessens og kakao.
    Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen.
    Tilsæt den smeltede og let afkølede chokolade til kageblandingen og bland alt godt sammen.
    Du kan også komme alle ingredienserne til romkuglerne i en foodprocessor og køre blandingen sammen, til massen er sammenhængende.
    Form kageblandingen til cirka 50 romkugler.
    Hæld krymmel i en dyb tallerken og tril romkuglerne deri. 
    Opbevar de færdige romkugler i køleskabet, til de skal spises.  
    Hjemmelavet romkugler