Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet pomfritter

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

1. april 2019
Her er opskriften til dig, der ønsker at tage dine hjemmelavede fritter til et højere niveau. I denne opskrift bliver kartoflerne tilberedt af flere omgange, før de fritteres, lige inden de skal serveres.

Opskrift på hjemmelavet pomfritter

Her er opskriften til dig, der ønsker at tage dine hjemmelavede fritter til et højere niveau.

I denne opskrift bliver kartoflerne tilberedt af flere omgange, før de fritteres, lige inden de skal serveres. Det er vigtigt at få så meget af stivelsen ud af kartoflerne som muligt – på den måde sikrer du dig og dine gæster lækre fritter, der er sprøde på ydersiden og bløde på indersiden.

Det gode ved denne version er derudover, at den egner sig godt til at komme på frost. Læs mere herunder!


Antal: 4 personer

Hjemmelavet pomfritter

Her er opskriften til dig, der ønsker at tage dine hjemmelavede fritter til et højere niveau. I denne opskrift bliver kartoflerne tilberedt af flere omgange, før de fritteres, lige inden de skal serveres.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 10 stk. Bagekartofler
  • 3 liter Vindruekerneolie Smagsneutral olie
  • Salt
  • Eddike Til kogning

Sådan gør du

  • Start med at skære fritterne i passende størrelser, vi bruger typisk et mandolinjern, men det kan sagtens være med en kniv. Nogen foretrækker fritterne tynde og andre foretrækker dem store og tykke. Man behøver ikke at fjerne skrællet, vi synes at de ser mere autentiske ud med skræl på - men det bestemmer man selv.
  • Når kartoflerne er skrællet, lægges de i koldt vand som udskiftes efter 10 minutter. Det er vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne, da det hjælper os med at sikre, at de kan blive sprøde. 
  • Kog herefter kartoflerne i 7 minutter i vand med lidt eddike.
  • Tør dem af og læg dem på køl. Herefter tilberedes de nu afkølede kartofler i 7 minutter ved 150 grader i frituren. 
  • Tag dem op af frituren og tør dem. Læg dem på køl, til de skal spises. Dog i minimum 2 timer. Det er vigtigt at de får god tid i køleskabet. 
  • Umiddelbart inden servering tilberedes fritterne i frituren i 5-7 minutter ved 180 grader. 
  • Da der ofte er en begrænsning på størrelsen af din gryde/frituregryde, er der ingen grund til at tilberede dem alle på en gang. Del portionen lidt op, da for mange fritter i gryden også sænker temperaturen på olien for meget. De allerede tilberedte fritter kan sættes på en bageplade i ovnen ved 200 grader, mens du tilbereder resten. 
  • Generelt kan du tage de double cooked fries op af fryseren og lægge dem direkte i gryden en almindelig hverdag. Derfor er det en god ide at lave meget store portioner. 
  • Server retten med en god bøf (f.eks. nyretapper eller Beef Wellington) og en hjemmerørt bearnaise