Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet pasta med laks og pocheret æg

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

28. marts 2019
Her får du opskriften på en lækker, fyldig pasta med lynstegt laks. Hjemmelavet pasta og et perfekt pocheret æg. Velbekomme!

Opskrift på hjemmelavet pasta med laks og pocheret æg

Findes der en bedre måde at hylde et godt øko-æg på end ved at lave hjemmelavet pasta og pocheret æg? Nej vel. Her får du opskriften på en lækker, fyldig pastaret med lynstegt laks, hjemmelavet pasta, parmesanost og pocheret æg.

Er du ny ud i pasta-kunsten, så frygt ikke – du får en udførlig gennemgang af, hvordan du kan lave god pasta helt uden en pastamaskine. Og når først du har styr på dejen, så tager pastaen ikke mere en 4 minutter at tilberede. God fornøjelse!


Se en teaser til vores video hvor vi laver pasta her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her


Antal: 3 personer

Hjemmelavet pasta med laks og pocheret æg

Her får du opskriften på en lækker, fyldig pasta med lynstegt laks. Hjemmelavet pasta og et perfekt pocheret æg. Velbekomme!
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 50 gram Pinjekerner
  • 200 gram Laksefilet

Hjemmelavet pasta

  • 3 stk. Æg
  • 300 gram Tipo 00
  • 1 knivspids Salt
  • 3 stk. Æg Pocheret
  • Parmesan Revet

Sådan gør du

Hjemmelavet pasta

  • Læg melet på køkkenbordet i en bunke, og form en lille fordybning i midten. Slå æggene ud heri og drys med salt. 
  • Pisk æggene sammen med en gaffel og saml melet med æggemassen. Brug gaflen så længe du kan, herefter tager hænderne over. 
  • Ælt dejen godt med håndrødderne - det tager 5 til 10 minutter. 
  • Dejen skal være glat på overfladen. 
  • Smør dejen med en smule olie, og pak den ind i film. Den skal hvile i minimum 30 minutter.
  • Drys mel på bordet og rul pastadejen ud herpå. Hos os foregår det med en kagerulle. 
  • Det kan være svært at få den tynd nok, men hvis du drysser kagerullen med mel og ruller dejen herpå, så kan det virke lidt som en pastamaskine. 
  • Forsæt til du er tilfreds med dejens tykkelse - det er vigtigt at pastaen ikke er for tyk. 
  • Skær nu strimler af din udrullede pastadej. Folder du dejen ind over sig selv, kan det være nemmere at skære den ud. Sørg for at have rigeligt med mel på pastaen, så den ikke klistrer sammen. 
  • Pastaen skal koges i 4 minutter i letsaltet, spilkogende vand - husk at gemme 1 dl. af kogevandet.
  • Imens tørsteger du pinjekernerne, så de er klar til når du skal servere. 

Laks

  • Tag laksen ud i god tid, drys med lidt salt og lad den stå på køkkenbordet i 15 minutter, før du steger den. 
  • Tag skindet af og steg laksen i 30-40 sekunder på hver side i smør og krydr med salt og peber.
  • Saml pasta, laks og pinjekerne i gryden med resten af pastavandet. 
  • Riv parmesan henover og server med et pocheret æg - her finder du en opskrift på pocheret æg