x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet medister

PER ASMUSSEN | 14. december 2018

Dejlig og lækker medisterpølse – lavet fra bunden. Opskriften her giver dig en komplet guide til hvordan man laver medisterpølse helt fra bunden.

Medisterpølsen passer godt til en god frokost eller solid aftensmad. Hos mange hører den sig til juleaften og nærmest alle forventer at møde pølsen til deres julefrokost.

Opskriften her er kun lavet på 500 gram hakket svinekød og det rækker til 2-3 personer, afhængig af hvad det serveres med. Man med fordel kan lave et par kilo eller mere og smide i fryseren. Typisk køber man pakker med 5 meter tarm og det rækker cirka til 3 kg fars.


Hjemmelavet medister

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 7 gram Salt
  • 0.5 stk. Bouillonterning
  • 2 deciliter Vand
  • 1 spsk. Hvedemel 9 gram
  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Allehånde
  • 1 tsk. Timian
  • 20 Peber 20 drej fra kværn
  • 0.5 stk. Løg
  • 1.5 liter Vand Til at koge medisteren
  • 50 gram Smør Til stegningen
  • 1 spsk. Rapsolie Til stegningen

Sådan gør du

    1. Opløs ½ bouillon terning i vandet
    2. Lad det køle af (evt. i køleskabet)
    3. Put hakket kød i en stor skål
    4. Rør salt i kødet og lad det hvile i 15 min.
    5. Strø mel ud over kødet, så det bliver godt fordelt
    6. Bland allehånde, timian og peber.
    7. Strø krydderiblandingen ud over kødet, så det bliver godt fordelt
    8. Slå et æg ud og kom det i kødet
    9. Hak eller riv løget fint og kom det i kødet
    10. Rør farsen godt sammen med en dejskraber
    11. Tilsæt lidt bouillon ad gangen rør det ind i farsen
    12. Lad farsen hvile i køleskabet i 10 min. eller mere, hvis der er tid
    13. Nu skal tarmen sættes på pølsehornet på kødhakkeren
    14. Hæld farsen i tragten på kødhakkeren og start kødhakkeren 
    15. Når al farsen er ude af kødhakkeren, så klip tarmen over og slå en knude på den
    16. Voila! 
    17. Fyld en gryde med vand (ca. 1 ½ l.) og læg medisteren i vandet
    18. Sæt gryden på blusset og skru op på høj varme
    19. Når vandet koger, er medisteren færdig
    20. Tag den op af vandet og tør den med papir
    21. Tænd en pande på middelhøj varme og hæld olie og smør på
    22. Når smøren er færdig med at bruse og boble, så læg medisteren på!
    23. Steg medisteren i 5 x 2 min. på hver side
    24. Server med rugbrød og rødkål
    Hjemmelavet medister
    Hjemmelavet medister
    Hjemmelavet medister

Noter

Se alt om hvordan vi laver vores medisterpølse her:

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.