
Opskrift på hjemmelavet medister
Dejlig og lækker medisterpølse – lavet fra bunden. Opskriften her giver dig en komplet guide til hvordan man laver medisterpølse helt fra bunden.
Medisterpølsen passer godt til en god frokost eller solid aftensmad. Hos mange hører den sig til juleaften og nærmest alle forventer at møde pølsen til deres julefrokost.
Opskriften her er kun lavet på 500 gram hakket svinekød og det rækker til 2-3 personer, afhængig af hvad det serveres med. Man med fordel kan lave et par kilo eller mere og smide i fryseren. Typisk køber man pakker med 5 meter tarm og det rækker cirka til 3 kg fars.

Hjemmelavet medister
Ingredienser
- 500 gram Hakket svinekød
- 7 gram Salt
- 0.5 stk. Bouillonterning
- 2 deciliter Vand
- 1 spsk. Hvedemel 9 gram
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Allehånde
- 1 tsk. Timian
- 20 Peber 20 drej fra kværn
- 0.5 stk. Løg
- 1.5 liter Vand Til at koge medisteren
- 50 gram Smør Til stegningen
- 1 spsk. Rapsolie Til stegningen
Sådan gør du
- Opløs ½ bouillon terning i vandet
- Lad det køle af (evt. i køleskabet)
- Put hakket kød i en stor skål
- Rør salt i kødet og lad det hvile i 15 min.
- Strø mel ud over kødet, så det bliver godt fordelt Bland allehånde, timian og peber.
- Strø krydderiblandingen ud over kødet, så det bliver godt fordelt
- Slå et æg ud og kom det i kødet
- Hak eller riv løget fint og kom det i kødet
- Rør farsen godt sammen med en dejskraber Tilsæt lidt bouillon ad gangen rør det ind i farsen Lad farsen hvile i køleskabet i 10 min. eller mere, hvis der er tid
- Nu skal tarmen sættes på pølsehornet på kødhakkeren
- Hæld farsen i tragten på kødhakkeren og start kødhakkeren
- Når al farsen er ude af kødhakkeren, så klip tarmen over og slå en knude på den Voila!
- Fyld en gryde med vand (ca. 1 ½ l.) og læg medisteren i vandet
- Sæt gryden på blusset og skru op på høj varme
- Når vandet koger, er medisteren færdig
- Tag den op af vandet og tør den med papir
- Tænd en pande på middelhøj varme og hæld olie og smør på
- Når smøren er færdig med at bruse og boble, så læg medisteren på!
- Steg medisteren i 5 x 2 min. på hver side
- Server med rugbrød og rødkål
Noter
