Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet Mariekiks med banan

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

12. marts 2018
Nemme og lækre kiks til børnene

Opskrift på hjemmelavet mariekiks med banan

Børn elsker mariekiks og her har du en mulighed for at lave dine egne.

Kiks er generelt fyldt med sukker og den her opskrift giver dig muligheden for at erstatte noget af sukkeret med banan.


Antal: 40 kiks

Hjemmelavet Mariekiks med banan

Nemme og lækre kiks til børnene
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 6 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Hvedemel
  • 35 gram Majsstivelse
  • 50 gram Flormelis
  • 2 gram Natron
  • 2 gram Hjortetaksalt
  • 10 gram Vaniljesukker
  • 25 gram Lys sirup
  • 25 gram Smør Stuetemperatur
  • 0.5 deciliter Vand
  • 50 gram Banan

Sådan gør du

  • Mos bananen, og skær smørret i mindre stykker.
    Bland de tørre ingredienser i en røremaskineskål, sammen med smør og banan. Rør det godt sammen med k-spaden, til blandingen minder om våd sand.
    Rør vandet i lidt ad gangen. Når dejen har samlet sig, tages den ud af røremaskinen og sættes på køl i 15 minutter (det gør den nemmere at arbejde med).
    Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på 2-3 mm.
    Stik kiksene ud i den ønskede form og placer dem på en bageplade med bagepapir.
    Bag kiksene ved 190 grader varmluft i 6 min.
    Lad kiksene køle på en bagerist (kiksene vil være bløde indtil de er kølet af).