ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet knækbrød med parmesan og rosmarin

HENRIETTE KRISTIANSEN | 9. juli 2022
Hjemmelavet knækbrød smager virkelig skønt og det er både simpelt og hurtigt at lave. Du behøver faktisk ikke engang et køkkenvægt! Varianten her er med parmesan, rosmarin og havsalt – et sindssygt smagfuldt mix, som klæder det sprøde knækbrød helt perfekt.
Hjemmelavet knækbrød med parmesan og rosmarin

Hjemmelavet knækbrød smager virkelig skønt og det er både simpelt og hurtigt at lave. Du behøver faktisk ikke engang et køkkenvægt! Varianten her er med parmesan, rosmarin og havsalt – et sindssygt smagfuldt mix, som klæder det sprøde knækbrød helt perfekt.

Jeg har tilføjet masser af smag i disse her i form af krydderurter, salt og parmesan – også i dejen. Jeg kan nemlig godt lide, når det smager af noget. Men synes du bedre om et mere neutralt knækbrød, kan du blot udelade alt det og holde dig til grundopskriften bestående af kerner, havregryn, mel, bagepulver, vand og olie. Foretrækker du andre smage, kan du skifte krydderier og krydderurter ud, lige som du synes.

I det hele taget er det kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne og det er altså bare lidt sjovt, at lave sit eget og dermed også sætte sit eget præg på smagen.

Brug knæbrødet til ostebordet, til tapasanordningen, som snack, mellemmåltid eller frokost. Spis det som det er, put lidt smør på eller brug det under pålæg. Er der nogen til overs, opbevares de bedst i lufttæt bøtte eller plastikpose – så holder de sprødheden. Velbekomme!


Hjemmelavet knækbrød med parmesan og rosmarin
Antal: 2 bageplader

Hjemmelavet knækbrød med parmesan og rosmarin

Hjemmelavet knækbrød smager virkelig skønt og det er både simpelt og hurtigt at lave. Du behøver faktisk ikke engang et køkkenvægt! Varianten her er med parmesan, rosmarin og havsalt – et sindssygt smagfuldt mix, som klæder det sprøde knækbrød helt perfekt.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Brunch, Morgenmad, Snack, Tapas
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 13 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 3,5 deciliter Frø blandende frø og kerner, fx sesam, birkes, hørfrø og solsikkekerner
  • 1,5 deciliter Havregryn
  • 2,5 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Rugmel
  • 1 tsk. Flagesalt eller groft salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1,5 deciliter Olie fx solsikkeolie eller rapsolie
  • 2 deciliter Vand

Smagsgivere

  • 1 spsk. Rosmarin frisk, hakket
  • 1/2 spsk Estragon tørret
  • 1 deciliter Parmesan

Topping

  • 2 spsk. Parmesan revet
  • 2 spsk. Frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Put alle ingredienser (undtagen topping) i en skål og bland dem godt sammen til en samlet, fast og let klistret dej.
  • Del dejen i to og rul hver del ud til et rektangel af ca. bageplade str. Det gøres nemmest ved at placere dejen mellem 2 stykker bagepapir og rulle dem ud med en kagerulle.
  • Fjern øverste bagepapir og rids firkanter i dejen med en skarp kniv (så kan du bedre brække det over bagefter) og drys med parmesan og rosmarin.
  • Bag 15 min ovnen, til knækbrødene er gyldne. Afkøl og servér 

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)