Opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød med krydderurter
Har du nogensinde prøvet at lave dit eget hvidløgsbrød…? Det er nemt! Og det smager så godt! Sprødt udenpå, blødt indeni og med masser af smag fra hvidløg, ost og krydderurter – og på toppen er der strøet med lidt groft salt, mmm….
Det er egentlig bare en let grov brøddej, som er rullet ud og smurt en hjemmerørt hvidløgsblanding, rullet sammen igen og bagt i ovnen. Super simpelt, men vældigt lækkert, og så er det bare altid lidt sjovt at lave sit eget…
Spis det som det er er eller med en ekstra klat smør ovenpå, eller måske til en suppe eller en salat, eller som tilbehør til en gryderet… eller eller eller – det hele virker!
Hjemmelavet hvidløgsbrød med krydderurter
Ingredienser
Brød
- 3 deciliter Vand lunkent
- 25 gram Gær
- 2 spsk. Olie
- 2 tsk. Salt
- 100 gram Grahamsmel
- 400 gram Hvedemel
Hvidløgsfyld
- 100 gram Flødeost med hvidløg
- 1 bundt Krydderurter stort bundt hakkede krydderurter, fx persille, basilikum og purløg
- 75 gram Revet ost
Topping
- 1 spsk. Groft salt f.eks. urtesalt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet, rør salt og olie i.
- Tilføj mel og rør godt sammen, evt. på røremaskine.
- Sæt til hævning 1 time.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rul dejen ud til en rektangel, 8-10 mm tyk.
- Rør flødeost og halvdelen af de hakkede krydderurter sammen – smør blandingen ud på brødet. Kom godt ud i alle kanter.
- Drys revet ost ovenpå flødeosten og fordel resten af krydderurterne oven på den revne ost.
- Rul dejen sammen til en aflang pølse og skær riller i toppen. Placér den i en brødform med bagepapir.
- Drys salt ovenpå brødet og bag det ca. 35 min.