Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet hvidløgsbrød med krydderurter

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

28. december 2022
Det er egentlig bare en let grov brøddej, som er rullet ud og smurt en hjemmerørt hvidløgsblanding, rullet sammen igen og bagt i ovnen. Super simpelt, men vældigt lækkert, og så er det bare altid lidt sjovt at lave sit eget…
Hjemmelavet hvidløgsbrød med krydderurter1

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød med krydderurter

Har du nogensinde prøvet at lave dit eget hvidløgsbrød…? Det er nemt! Og det smager så godt! Sprødt udenpå, blødt indeni og med masser af smag fra hvidløg, ost og krydderurter – og på toppen er der strøet med lidt groft salt, mmm….

Det er egentlig bare en let grov brøddej, som er rullet ud og smurt en hjemmerørt hvidløgsblanding, rullet sammen igen og bagt i ovnen. Super simpelt, men vældigt lækkert, og så er det bare altid lidt sjovt at lave sit eget…

Spis det som det er er eller med en ekstra klat smør ovenpå, eller måske til en suppe eller en salat, eller som tilbehør til en gryderet… eller eller eller – det hele virker!


Hjemmelavet hvidløgsbrød med krydderurter1
Antal: 1 brød

Hjemmelavet hvidløgsbrød med krydderurter

Det er egentlig bare en let grov brøddej, som er rullet ud og smurt en hjemmerørt hvidløgsblanding, rullet sammen igen og bagt i ovnen. Super simpelt, men vældigt lækkert, og så er det bare altid lidt sjovt at lave sit eget…
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Bagning
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 34 minutter
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Brød

  • 3 deciliter Vand lunkent
  • 25 gram Gær
  • 2 spsk. Olie
  • 2 tsk. Salt
  • 100 gram Grahamsmel
  • 400 gram Hvedemel

Hvidløgsfyld

  • 100 gram Flødeost med hvidløg
  • 1 bundt Krydderurter stort bundt hakkede krydderurter, fx persille, basilikum og purløg
  • 75 gram Revet ost

Topping

  • 1 spsk. Groft salt f.eks. urtesalt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, rør salt og olie i.
  • Tilføj mel og rør godt sammen, evt. på røremaskine.
  • Sæt til hævning 1 time.
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Rul dejen ud til en rektangel, 8-10 mm tyk.
  • Rør flødeost og halvdelen af de hakkede krydderurter sammen – smør blandingen ud på brødet. Kom godt ud i alle kanter.
  • Drys revet ost ovenpå flødeosten og fordel resten af krydderurterne oven på den revne ost.
  • Rul dejen sammen til en aflang pølse og skær riller i toppen. Placér den i en brødform med bagepapir.
  • Drys salt ovenpå brødet og bag det ca. 35 min.

Noter

Hjemmelavet hvidløgsbrød med krydderurter