
Opskrift på hjemmelavet hønsekødssuppe
Hjemmelavet hønsekødssuppe vækker altid begejstring, og der er da heller ikke noget bedre end en portion varm suppe, når vejret bliver koldere.
I denne opskrift bruger vi et par kyllingeskrog til at koge suppen på. Der er masser af saft og kraft tilbage i skrogene, og det er en perfekt måde at undgå madspild på.
Server suppen med hjemmebagte kuvertbrød.

Hjemmelavet hønsekødssuppe
Ingredienser
- 3 stk. Kyllingeskrog Kan erstattes af 1 hel kylling eller 1 suppehøne
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Gulerødder
- 0.25 stk. Knoldselleri
- 1 stk. Porre
- 2 stk. Bladselleri stilke
- Krydderier salt og peber
- Kød- og melboller fra frost
- Suppeurter Gulerødder, knoldselleri og porrer.
Sådan gør du
- Tag den største gryde, du har - gerne en rigtig suppegryde - og kom kyllingeskrogene i den.
- Hæld vand på, til det dækker.
- Bring væsken i kog.
- Brug en hulske til at fjerne det skum, der lægger sig i overfladen. Det er vigtigt, at få det hele med, da suppen ellers vil blive uklar.
- Skræl grøntsagerne og skær alt i grove stykker.
- Når du har skummet suppen, tilsættes grøntsagerne.
- Lad suppen småkoge ved svag varme i 1 1/2 time.
- Si suppen og kasser suppeurter og ben/skrog.
- Kog suppen ind i cirka 30 minutter.
- Du kan nu fryse suppen ned i passende portioner, eller du kan gå videre i opskriften, hvis du vil servere den med det samme.
- Vil du servere suppen med det samme, gør du følgende:
- Skær en passende mængde gulerødder og knoldselleri i små tern og et par porrer i tynde ringe.
- Kom urterne ned i suppen og kog dem med i et par minutter.
- Hæld frosne kød- og melboller i suppen og bring den til kogepunktet.
- Suppen skal ikke koge, efter de frosne boller er hældt i, den skal blot varmes op til punktet lige før, den koger.
- Smag suppen til med salt og peber og server med godt brød, f.eks. disse kuvertbrød.