Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet hønsekødssuppe

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

16. september 2018
Hjemmelavet hønsekødssuppe vækker altid begejstring, og der er da heller ikke noget bedre end en portion varm suppe, når vejret bliver koldere. I denne opskrift bruger vi et par kyllingeskrog til at koge suppen på.

Opskrift på hjemmelavet hønsekødssuppe

Hjemmelavet hønsekødssuppe vækker altid begejstring, og der er da heller ikke noget bedre end en portion varm suppe, når vejret bliver koldere.

I denne opskrift bruger vi et par kyllingeskrog til at koge suppen på. Der er masser af saft og kraft tilbage i skrogene, og det er en perfekt måde at undgå madspild på.

Server suppen med hjemmebagte kuvertbrød.


Antal: 4 Personer

Hjemmelavet hønsekødssuppe

Hjemmelavet hønsekødssuppe vækker altid begejstring, og der er da heller ikke noget bedre end en portion varm suppe, når vejret bliver koldere. I denne opskrift bruger vi et par kyllingeskrog til at koge suppen på.
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 3 stk. Kyllingeskrog Kan erstattes af 1 hel kylling eller 1 suppehøne
  • 1 stk. Løg
  • 2 stk. Gulerødder
  • 0.25 stk. Knoldselleri
  • 1 stk. Porre
  • 2 stk. Bladselleri stilke
  • Krydderier salt og peber
  • Kød- og melboller fra frost
  • Suppeurter Gulerødder, knoldselleri og porrer.

Sådan gør du

  • Tag den største gryde, du har - gerne en rigtig suppegryde - og kom kyllingeskrogene i den.
  • Hæld vand på, til det dækker.
  • Bring væsken i kog.
  • Brug en hulske til at fjerne det skum, der lægger sig i overfladen. Det er vigtigt, at få det hele med, da suppen ellers vil blive uklar.
  • Skræl grøntsagerne og skær alt i grove stykker.
  • Når du har skummet suppen, tilsættes grøntsagerne.
  • Lad suppen småkoge ved svag varme i 1 1/2 time.
  • Si suppen og kasser suppeurter og ben/skrog.
  • Kog suppen ind i cirka 30 minutter.
  • Du kan nu fryse suppen ned i passende portioner, eller du kan gå videre i opskriften, hvis du vil servere den med det samme.
  • Vil du servere suppen med det samme, gør du følgende:
  • Skær en passende mængde gulerødder og knoldselleri i små tern og et par porrer i tynde ringe.
  • Kom urterne ned i suppen og kog dem med i et par minutter.
  • Hæld frosne kød- og melboller i suppen og bring den til kogepunktet.
  • Suppen skal ikke koge, efter de frosne boller er hældt i, den skal blot varmes op til punktet lige før, den koger.
  • Smag suppen til med salt og peber og server med godt brød, f.eks. disse kuvertbrød

Noter

Har du et par kraftben, så kom dem i gryden sammen med kyllingeskrogene. Det giver en fyldigere suppe og en flot farve. 
Har du ikke kyllingeskrog, så vil du altid kunne bruge suppehøner eller hele kyllinger til denne opskrift. Det vil også give mere kyllingekød, som du kan bruge til nedenstående opskrifter: