
Opskrift på hjemmelavet granola med vanilje og banan
Hjemmelavet granola er nemt at lave, det smager skønt og det kan varieres i det uendelige. Den version jeg bruger allermest er vanilje/banangranolaen som er knasende sprød, rund og mild i smagen og med et twist af vanilje. Den kan bruges på stort set alt; skyr, yoghurt, grød, smoothie, koldskål osv. Granoalen er sødet med banan og krydret med lidt kardemomme.
I får her min basisopskrift, men har du blot havregryn og mandler/nødder som grundelementer, kan du skifte frø og kerner ud med lige det du har på lager. Derudover kan du supplere granolaen med tørret frugt som abrikos, tranebær eller rosiner, hvis du ønsker lidt mere smag og fylde i. Eller du kan tilføje lidt hakket chokolade. Mulighederne er mange, så der er rig mulighed for at sætte sit eget præg på granolaen.

Hjemmelavet granola med vanilje og banan
Ingredients
- 3 deciliter Havregryn
- 1 deciliter Mandler grofthakkede
- 1 deciliter Solsikkekerner
- 1/2 deciliter Hasselnødder grofthakkede
- 1/2 deciliter Sesamfrø
- 1/2 deciliter Hørfrø
- 1 stk. Moden Banan most
- 2 tsk. Vaniljesukker
Instructions
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Rør alle ingredienser godt sammen i en skål. Sørg for at honning og banan er godt fordelt.
- Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag 15 minutter. Vend granolaen et par gange undervejs. Når granolaen er gylden, er den færdig og klar til brug.
- Opbevar granolaen i et glas med låg eller anden lufttæt beholder, så holder den sig fint sprød 2-3 uger.
Notes
