ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet granola med vanilje og banan

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

8. januar 2023
Hjemmelavet granola er nemt at lave, det smager skønt og det kan varieres i det uendelige. Den version jeg bruger allermest er vanilje/banangranolaen som er knasende sprød, rund og mild i smagen og med et twist af vanilje.
Hjemmelavet vanilje-banan granola

Opskrift på hjemmelavet granola med vanilje og banan

Hjemmelavet granola er nemt at lave, det smager skønt og det kan varieres i det uendelige. Den version jeg bruger allermest er vanilje/banangranolaen som er knasende sprød, rund og mild i smagen og med et twist af vanilje. Den kan bruges på stort set alt; skyr, yoghurt, grød, smoothie, koldskål osv. Granoalen er sødet med banan og krydret med lidt kardemomme.

I får her min basisopskrift, men har du blot havregryn og mandler/nødder som grundelementer, kan du skifte frø og kerner ud med lige det du har på lager. Derudover kan du supplere granolaen med tørret frugt som abrikos, tranebær eller rosiner, hvis du ønsker lidt mere smag og fylde i. Eller du kan tilføje lidt hakket chokolade. Mulighederne er mange, så der er rig mulighed for at sætte sit eget præg på granolaen.


Hjemmelavet vanilje-banan granola
Antal: 1 bradepande

Hjemmelavet granola med vanilje og banan

Hjemmelavet granola er nemt at lave, det smager skønt og det kan varieres i det uendelige. Den version jeg bruger allermest er vanilje/banangranolaen som er knasende sprød, rund og mild i smagen og med et twist af vanilje.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Brunch, Morgenmad, Snack, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 3 deciliter Havregryn
  • 1 deciliter Mandler grofthakkede
  • 1 deciliter Solsikkekerner
  • 1/2 deciliter Hasselnødder grofthakkede
  • 1/2 deciliter Sesamfrø
  • 1/2 deciliter Hørfrø
  • 1 stk. Moden Banan most
  • 2 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Rør alle ingredienser godt sammen i en skål. Sørg for at honning og banan er godt fordelt.
  • Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag 15 minutter. Vend granolaen et par gange undervejs. Når granolaen er gylden, er den færdig og klar til brug.
  • Opbevar granolaen i et glas med låg eller anden lufttæt beholder, så holder den sig fint sprød 2-3 uger.

Noter

Hjemmelavet vanilje-banan granola