Opskrift på hjemmelavet brezel
Brezel, bretzel eller pretzel, kært barn har mange navne.
Brødet er dog det samme om du får den på en tysk banegård eller som streetfood i New York.
Denne dejlige kringle er lidt en blanding af en saltstang og et bagværk og er super god som en snack eller sammen med en god øl.
Hjemmelavet Brezel
Ingredienser
- 2.5 deciliter Mælk Lunken
- 25 gram Gær Kan erstattes med en halv pakke tørgær
- 450 gram Hvedemel
- 50 gram Smør I små tern
- 0.5 tsk. Salt
- 3 spsk. Natron
- 1 liter Vand
- Groft salt Til pynt af Brezel
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lunkne mælk. Ælt salt, mel og de små smør tern ind i dejen, til den er galt og blank. Lad dejen hæve i 30 min. Del dejen i 10 kugler, og rul dem til lange pølser på ca. 50 cm. Hvor hver pølse er lidt tykkere på midten. Sno de to ender ind over hinanden, så der kommer en dobbelt snoning. Og fold de to ender ind mod midten, så der dannes en kringle med dobbelt snoning. Bring Vang og natron i kog. Lad hver Brezel koge i 20 - 30 sekunder, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys hver Brezel med groft salt. Bag dem ved 180 grader i 20-25 minutter.