Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet æbleeddike

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

26. august 2020
Hjemmelavet æbleeddike, lavet med kun 3 ingredienser. Så bliver det ikke meget lettere.

Opskrift på hjemmelavet æbleeddike

Hjemmelavet æbleeddike, lavet med kun 3 ingredienser. Så bliver det ikke meget lettere.

Vi har opskriften fra bogen: “Grøn bålmad“, skrevet af forfatterne Eva H. & Nicolai Tram. De skriver følgende om opskriften:

“Dette er vores “go-to”-eddike, et oplagt sted at få brugt havens nedfaldsæbler (ikke de rådne, selvfølgelig, men de stødte og let ormædte kan sagtens du). Det er vigtigt, at du ikke bruger sprøjtede æbler, da giften dræber de gærceller, som sætter eddikeprocessen i gang.”


Antal: 1 portion

Hjemmelavet æbleeddike

Hjemmelavet æbleeddike, lavet med kun 3 ingredienser. Så bliver det ikke meget lettere.
Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Projekt
Køkken: Dansk
Keyword: Syltning
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 5 liter Vand
  • 500 gram Sukker
  • 15 stk. Æbler økologiske

Sådan gør du

  • Kog vandet op med sukker og lad det blive helt koldt.
  • Skær æblerne i kvarter, men fjern hverken skræl eller kernehus.
  • Hæld sukkerlagen over æblerne i et glas eller en skål.
  • Læg noget tungt oven på æblerne, så de presses ned under væsken.
  • Lad dem stå ved stuetemperatur i minimum 6 uger, så vil det blive til eddike af sig selv.
  • Når tiden er gået, og eddiken er klar til brug (test ved at smage på den), tappes al eddiken fra æblerne, som kasseres.
  • Eddiken hældes på rene flasker og kan holde sig i årevis.