
Opskrift på hjemmebagte krydderboller
Den anden dag fik hjemmebagte krydderboller til aftenkaffen: Der er altså ikke noget der slår en lun krydderbolle.
Selvom grovboller altid er et hit og smager fantastisk, så er der altså også noget helt særligt og syndigt over en krydderbolle.
Så hvis i mangler inspiration til weekendens bagværk, så vil jer gerne lige slå et slag for dem her.
Håber du synes de er lige så gode som os, vi er i hvert fald blevet fan.
Se opskriften her:

Hjemmebagte krydderboller
Ingredienser
- 2.5 deciliter Mælk
- 25 gram Gær
- 2 stk. Æg
- 2 spsk. Sukker
- 1 tsk. Kardemomme stødt
- 550-600 gram Hvedemel
- 2 tsk. Salt
- 100 gram Blødt smør
- 1 stk. Æg sammenpisket, til penslingen
Sådan gør du
- Mælken varmes op til 37 grader (lillefinger lun)
- Mælk, gær, æg, sukker og kardemomme røres sammen i en røreskål
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør sammen i et par minutter
- Nu tilsættes salt og det bløde smør i mindre stykker
- Dejen æltes sammen i ca. 10 min på høj hastighed, til den bliver helt glat
- Dejen skal nu hæve et lunt sted i 1 times tid
- Form 15 boller af dejen og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Efterhæv nu bollerne i ca. 45 min
- Bollerne pensles jævnt med det sammenpisket æg, og bages i ovnen i 16-18 min ved 200 grader.
Følg mig på Instagram her.