
Opskrift på hjemmebagt rugbrød uden hvedemel
Dette rugbrød er perfekt til dem, der ønsker et brød med lavt glykæmisk index, fyldt med kerner og uden hvedemel. Rugmel og byg er kendt for deres lavere glykæmiske index, og dette brød er spækket med hørfrø og solsikkekerner, som giver en ekstra sundhedsmæssig fordel.

Hjemmebagt rugbrød uden hvedemel
Ingredienser
Dag 1:
- 450 Gram Rugmel jeg maler selv melet på knækkede rugkerner på min Ankarsrum Assistent
- 150 ml. Surdej
- 300 Gram Rugkerner knækkede
- 150 Gram Hørfrø
- 150 Gram Solsikkekerner
- 50 Gram Maltmel Bygmaltmel
- 2 Tsk. Bageenzymer Evt.
Dag 2:
- 2 Spsk Maltmel
- 2 Tsk. Bageenzym Evt.
Sådan gør du
Dag 1:
- Bland rugmel med 3 dl vand og 150 ml surdej i en skål, indtil dejen er jævn og fugtig.
- Giv surdejen et par spiseskefulde rugmel og dobbelt så meget vand og sæt den tilbage i køleskabet til næste gang.
- Bland i en anden skål solsikkekerner, hørfrø og knækkede rugkerner med 6 dl vand og 1 teskefuld salt.
- Lad begge skåle stå ved stuetemperatur i 12-18 timer (natten over).
Dag 2:
- Bland begge skåles indhold med 2 spiseskefulde maltmel og evt. bageenzym i en røreskål og rør det godt sammen i 10-12 minutter.
- Hæld dejen i en brødform, strø sesamfrø på toppen og lad det hæve i 2-3 timer, indtil dejen når kanten af formen.
- Prik huller i toppen med et passende redskab og bag brødet i ovnen i 1,5 time ved 170°C.
- Tag brødet ud af formen og pak det ind i et viskestykke til næste dag, hvor det er nemmere at skære.
Noter




