ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hindbærmarmelade

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 14. januar 2019
Smagen af sommer: Når sommeren, virker som en evighed siden, så er glæden stor, når man kan finde et lækkert glas hjemmelavet marmelade frem.

Når sommeren, virker som en evighed siden, så er glæden stor, når man kan finde et lækkert glas hjemmelavet marmelade frem.

I denne opskrift bruger jeg hindbær, som altid hitter her hjemme.


Hindbærmarmelade

Smagen af sommer: Når sommeren, virker som en evighed siden, så er glæden stor, når man kan finde et lækkert glas hjemmelavet marmelade frem.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 1 portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1000 gram Hindbær Kan erstattes af frosne hindbær
  • 500 gram Sukker Alm. eller rørsukker
  • 1 tsk. Geletinepulver
  • 2 spsk. Sukker
  • Atamon

Sådan gør du

  • Skyl de friske hindbær grundig og kom dem op i en gryde.
  • Kog bærrene i 5 minutter til de er møre.
  • Rør sukkeret i lidt ad gangen og når al sukkeret er rørt i, skal marmeladen koge i 2 minutter under omrøring.
  • I mellemtiden røres 2 spiseskefuld sukker sammen med 1-2 teskefuld gelatinepulver i en lille skål.
  • Rør nu sukker/gelatinen sammen med hindbærrene og lad det koges i yderlige 2 minutter. Der skal løbende skummes af.
  • Skyl dine sylteglas med atamon, inden marmeladen hældes på dem.
  • Luk glassene med det samme.
  • Lad marmeladen køle helt ned, inden den serveres
  • Rigtig god sommerappetit, hele året rundt.

Noter

Har du ikke nået at få høsten af sommerhindbær i hus - så erstat de frisk hindbær med frosne. Det smager også smager lækkert.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.