x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Helstegt kylling på grill

ANNY FOGSGAARD SøSTRøM | 21. marts 2018
Serveret med rødkålssalat og ostebrød

Helstegt kylling på grill. Ved hjælp af en kyllingeholder sikrer vi at den bliver saftig og mest mulig skind bliver sprødt. Retten serveres med en lækker frisk rødkålssalat samt ostebrød.


Helstegt kylling på grill

Serveret med rødkålssalat og ostebrød
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anny Fogsgaard Søstrøm

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 10 gram Smør
  • Krydderier Salt og peber
  • 500 gram Rødkål
  • 1 stk. Granatæble
  • 1 stk. Appelsin
  • 2 spsk. Peanuts
  • 2 spsk. Mandler
  • 1 spsk. Honning
  • 2 spsk. Eddike Balsamico
  • 2 spsk. Olie Olivenolie
  • 100 gram Feta
  • 4 loaf Brød Gerne toastbrød
  • Krydderier Salt, peber og oregano

Sådan gør du

  • Helstegt kylling på grill

    Kyllingen pensles i smør med salt og peber.
    Hæld øl, cider, fond eller andet i fordybningen i midten af kyllingeholderen og placér kyllingen ovenpå. Væden holder kyllingen saftig, og den skal have cirka 1 time på grillen ved middelhøj varme.
    Grillet kylling
    Lad den hvile i 10 minutter før udskæringen og servering.
    Kylling
     

    Rødkålssalat

    Start med at blande en dressing af olie, balsamicoeddike, honning og salt og peber. Lad den trække i 5-10 minutter.
    Hak rødkålen i mindre stykker.
    Skræl appelsinen og skår den i både.
    Fjern kernerne fra granatæblet.
    Bland salaten sammen og hæld dressingen over i et større fad.
    Drys fetaen, mandlerne og peanuts henover lige før servering.
    Rødkålssalat

    Ostebrød

    Toastbrød skæres i halve og drysses med revet ost, salt, peber og oregano.
    Giv dem 7-12 minutter ved 200 grader varmluft og hold øje med at osten bliver gylden uden at blive brændt.
    Ostebrød

Om forfatteren