Serveret med rødkålssalat og ostebrød

Opskrift på helstegt kylling på grill
Helstegt kylling på grill. Ved hjælp af en kyllingeholder sikrer vi at den bliver saftig og mest mulig skind bliver sprødt. Retten serveres med en lækker frisk rødkålssalat samt ostebrød.

Servings: Portioner
Helstegt kylling på grill
Serveret med rødkålssalat og ostebrød
Ingredients
Kylling
- 1 stk. Hel Kylling
- 10 gram Smør
- Krydderier Salt og peber
Rødkålssalat
- 500 gram Rødkål
- 1 stk. Granatæble
- 1 stk. Appelsin
- 2 spsk. Peanuts
- 2 spsk. Mandler
- 1 spsk. Honning
- 2 spsk. Eddike Balsamico
Ostebrød
- 2 spsk. Olie Olivenolie
- 100 gram Feta
- 4 skiver Brød Gerne toastbrød
- Krydderier Salt, peber og oregano
Instructions
Helstegt kylling på grill
- Kyllingen pensles i smør med salt og peber.
- Hæld øl, cider, fond eller andet i fordybningen i midten af kyllingeholderen og placér kyllingen ovenpå.
- Væden holder kyllingen saftig, og den skal have cirka 1 time på grillen ved middelhøj varme.
- Lad den hvile i 10 minutter før udskæringen og servering.
Rødkålssalat
- Start med at blande en dressing af olie, balsamicoeddike, honning og salt og peber.
- Lad den trække i 5-10 minutter.
- Hak rødkålen i mindre stykker.
- Skræl appelsinen og skår den i både.
- Fjern kernerne fra granatæblet.
- Bland salaten sammen og hæld dressingen over i et større fad.
- Drys fetaen, mandlerne og peanuts henover lige før servering.
Ostebrød
- Toastbrød skæres i halve og drysses med revet ost, salt, peber og oregano.
- Giv dem 7-12 minutter ved 200 grader varmluft og hold øje med at osten bliver gylden uden at blive brændt.