Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Havtaskekæber sous vide

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

11. juni 2019
Saftige og møre havtaskekæber sous vide. En delikatesse, med et hav af serveringsmuligheder! Havtasken omtales af mange som verdens grimmeste fisk, men hvad den ikke vinder på udseendet, vinder den på delikatessebarometeret!

Opskrift på havtaskekæber sous vide

Saftige og møre havtaskekæber sous vide.

En delikatesse, med et hav af serveringsmuligheder!

Havtasken er en op til 2 meter lang fisk med et næsten abnormt stor hoved og et meget stort gab. Den lever i det nordøstlige Altanterhav og omtales af mange som verdens grimmeste fisk.

Hvad havtasken dog ikke vinder på udseende, vinder den på delikatessebarometeret: Havtaskekæber er super lækre, for eksempel enten grillet, stegt eller dampet – men som med så mange andre ting, satte jeg mig for at teste, hvordan den gør sig med sous vide-metoden.

Tilberedt, som jeg gjorde her, blev fisken blød men fast med et let bid og mindede om kammusling i sin konsistens. Smagen var ligeledes hen af skaldyr, men med en markant smag af havtaske – helt utroligt lækker!


Antal: 2 Portioner

Havtaskekæber sous vide

Saftige og møre havtaskekæber sous vide. En delikatesse, med et hav af serveringsmuligheder! Havtasken omtales af mange som verdens grimmeste fisk, men hvad den ikke vinder på udseendet, vinder den på delikatessebarometeret!
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 300 gram Havtaskekæber
  • Salt

Sådan gør du

  • Start med af gourmetsalte havtaskekæberne i 20 minutter. Dette gøres for at trække væske ud af fisken, og gøre kødet mere fast. Normalvis gourmetsalter jeg i cirka 30 minutter, men fordi havtaskekæberne er så små, nøjedes jeg i dette tilfælde med 20 minutter.
  • Forbered i mellemtiden dit sous vide-apparat og sæt temperaturen på 50 grader. Kog evt. vandet på en vandkedel og hæld det i karret med varmt vand fra hanen.
  • Efter gourmetsaltningen skylles fisken fri for salt under den kolde hane.
  • Tør fisken godt.
  • Kom fisken i en vakuumpose.
  • Vakuumpak havtaskekæberne.
  • Placér de vakuumpakkede kæber i dit sous vide-apparat.
  • Tilbered i 25 minutter.
  • Servér.

Noter

Hvis du har havtaskehaler, skal disse tilberedes sous vide ved 55 grader i 30 minutter.