Opskrift på havtaskekæber sous vide
Saftige og møre havtaskekæber sous vide.
En delikatesse, med et hav af serveringsmuligheder!
Havtasken er en op til 2 meter lang fisk med et næsten abnormt stor hoved og et meget stort gab. Den lever i det nordøstlige Altanterhav og omtales af mange som verdens grimmeste fisk.
Hvad havtasken dog ikke vinder på udseende, vinder den på delikatessebarometeret: Havtaskekæber er super lækre, for eksempel enten grillet, stegt eller dampet – men som med så mange andre ting, satte jeg mig for at teste, hvordan den gør sig med sous vide-metoden.
Tilberedt, som jeg gjorde her, blev fisken blød men fast med et let bid og mindede om kammusling i sin konsistens. Smagen var ligeledes hen af skaldyr, men med en markant smag af havtaske – helt utroligt lækker!
Havtaskekæber sous vide
Ingredienser
- 300 gram Havtaskekæber
- Salt
Sådan gør du
- Start med af gourmetsalte havtaskekæberne i 20 minutter. Dette gøres for at trække væske ud af fisken, og gøre kødet mere fast. Normalvis gourmetsalter jeg i cirka 30 minutter, men fordi havtaskekæberne er så små, nøjedes jeg i dette tilfælde med 20 minutter.
- Forbered i mellemtiden dit sous vide-apparat og sæt temperaturen på 50 grader. Kog evt. vandet på en vandkedel og hæld det i karret med varmt vand fra hanen.
- Efter gourmetsaltningen skylles fisken fri for salt under den kolde hane.
- Tør fisken godt.
- Kom fisken i en vakuumpose.
- Vakuumpak havtaskekæberne.
- Placér de vakuumpakkede kæber i dit sous vide-apparat.
- Tilbered i 25 minutter.
- Servér.