x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Havtaskekæber sous vide

PER ASMUSSEN | 11. juni 2019

Saftige og møre havtaskekæber sous vide.

En delikatesse, med et hav af serveringsmuligheder!

Havtasken er en op til 2 meter lang fisk med et næsten abnormt stor hoved og et meget stort gab. Den lever i det nordøstlige Altanterhav og omtales af mange som verdens grimmeste fisk.

Hvad havtasken dog ikke vinder på udseende, vinder den på delikatessebarometeret: Havtaskekæber er super lækre, for eksempel enten grillet, stegt eller dampet – men som med så mange andre ting, satte jeg mig for at teste, hvordan den gør sig med sous vide-metoden.

Tilberedt, som jeg gjorde her, blev fisken blød men fast med et let bid og mindede om kammusling i sin konsistens. Smagen var ligeledes hen af skaldyr, men med en markant smag af havtaske – helt utroligt lækker! 


Havtaskekæber sous vide

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Fisk, Havtaske, Havtaskekæber
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 300 gram Havtaskekæber

Sådan gør du

  • Start med af gourmetsalte havtaskekæberne i 20 minutter. Dette gøres for at trække væske ud af fisken, og gøre kødet mere fast. Normalvis gourmetsalter jeg i cirka 30 minutter, men fordi havtaskekæberne er så små, nøjedes jeg i dette tilfælde med 20 minutter.
    Forbered i mellemtiden dit sous vide-apparat og sæt temperaturen på 50 grader. Kog evt. vandet på en vandkedel og hæld det i karret med varmt vand fra hanen.
    Efter gourmetsaltningen skylles fisken fri for salt under den kolde hane.
    Tør fisken godt.
    Kom fisken i en vakuumpose.
    Vakuumpak havtaskekæberne.
    Placér de vakuumpakkede kæber i dit sous vide-apparat.
    Tilbered i 25 minutter.
    Servér.
    Havtaskekæber sous vide

Noter

Hvis du har havtaskehaler, skal disse tilberedes sous vide ved 55 grader i 30 minutter.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287