x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Havregrynskager

ANNE METTE AUTZEN | 8. april 2019

Havgrynskager er småkagen, alle kan lide! De består helt enkelt af en god del smør, sukker og havregryn, hvilket giver de dejligste, sprøde småkager. 

Byd dine gæster på lidt sødt til kaffen – hvad end det er aftenkaffe eller eftermiddagskaffen. 

Har du brug for et original indspark til en værtindegave, så er havregrynskagerne et godt bud. Pak dem f.eks. fint ind i en kagedåse med sløjfe.

Småkagerne er ikke synderligt julede, hvilket gør dem oplagte året rundt.


Havregrynskager

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 18 Stk
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 75 gram Smør
  • 100 gram Havregryn
  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 125 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 spsk. Hvedemel

Sådan gør du

  • Tænd alm. ovn på 200 grader.
    Smelt smør i en gryden og tilsæt havregryn. Tag gryden af varmen.
    Pisk øvrige ingredienser sammen og tilføj smør og havregrynblanding. 
    Sæt 18 klatter dej - fordelt på to bageplader - 9 på hver (ikke flere).
    Bag i ovnen 5-8 min, til de får lidt farve i kanten - lad kagerne køle af på bagerist, til de er helt kolde og sprøde!

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!